Σωρεία προβλημάτων στο κοιμητήριο Πάφου

Σωρεία προβλημάτων στο κοιμητήριο Πάφου

H παγοποίηση των διαδικασιών για την κατασκευή νέου κοιμητηρίου στην Πάφο δημιουργεί πολλά προβλήματα, αφού το υφιστάμενο κοιμητήριο είναι υπερπλήρες, δήλωσε ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως ο Δήμος Πάφου αναγνωρίζει το πρόβλημα που δημιουργείται από την πληρότητα του σημερινού κοιμητηρίου, προέβλεψε τις ανάγκες και προχώρησε εγκαίρως στην εξεύρεση κατάλληλου χώρου στην περιοχή της Αχέλειας για την κατασκευή του νέου κοιμητηρίου της πόλης.


Πρόσθεσε πως ωστόσο το πρόβλημα διογκώνεται, γιατί ενώ η τοπική αρχή επέδειξε προνοητικότητα τα πράγματα έχουν παγοποιηθεί.

`Οπως επεσήμανε ο κ. Σαββίδης, ενώ η δαπάνη για την πρώτη φάση του κοιμητηρίου, που υπολογίζεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ, είχε ενταχθεί στον αναπτυξιακό προϋπολογισμό του Δήμου για το 2014 και υπήρχε σχεδιασμός για να ολοκληρωθεί περί το τέλος του 2015, δυστυχώς όλα έμειναν στάσιμα.

Ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νεκροταφείο είδε εικόνες ντροπής και πως ακαθαρσίες δεξιά και αριστερά, χόρτα στους τάφους, υποτυπώδεις διάδρομοι και απειροελάχιστοι χώροι ταφής φανέρωναν μια πραγματικά χαώδη κατάσταση.

Ο κ. Σαββίδης κάλεσε τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Πάφου να παρουσιάσουν χρονοδιαγράμματα δράσεων και τόνισε την ανάγκη να παρθούν αποφάσεις και να δοθούν λύσεις προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι άμεσες και πιεστικές ανάγκες.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)