Σύλληψη τεσσάρων πλαστογράφων

Σύλληψη τεσσάρων πλαστογράφων

Τέσσερα άτομα από την Σερβία συνελήφθησαν απόψε από την Αστυνομία στην Πάφο, μετά από συντονισμένη πολύωρη επιχείρηση, σχετικά με διερευνόμενες υποθέσεις πλαστογραφίας, κυκλοφορίας και εμπορίας πλαστών εγγράφων.

Πρόκειται για τρεις άντρες και μια γυναίκα, οι οποίοι κατείχαν μεγάλο αριθμό επίσημων εγγράφων της Σλοβακίας, που διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, υπαστυνόμο Νίκο Τσαππή, η Αστυνομία διενήργησε απόψε έρευνα κατόπιν πληροφοριών και μαρτυριών που εξασφάλισε τις τελευταίες μέρες, σε διαμέρισμα στο οποίο διαμένει 23χρονη γυναίκα. Η 23χρονη παρουσίασε στους αστυνομικούς ταυτότητα και άδεια οδήγησης της Σλοβακίας, για να διαπιστωθεί ωστόσο στη συνέχεια ότι τα έγγραφα αυτά ήταν πλαστά και ότι η νεαρή γυναίκα κατάγεται από τη Σερβία.

Ανακρινόμενη, σύμφωνα με τον κ. Τσαππή, η 23χρονη παραδέχθηκε ότι τα έγγραφα είναι πλαστά και ότι τα αγόρασε, όπως ισχυρίζεται, από κάποιους ομοεθνείς της τους οποίους και κατονόμασε.

Στη συνέχεια η έρευνα της Αστυνομίας επεκτάθηκε σε δεύτερο διαμέρισμα, στο οποίο διαμένουν τρεις άντρες, ηλικίας 34 ετών οι δύο και 32 ετών ο τρίτος. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν στο διαμέρισμα μεγάλος αριθμός ταυτοτήτων, αδειών οδήγησης και άλλων εγγράφων της Σλοβακίας, που διαπιστώθηκε ότι είναι πλαστά. Εντοπίστηκαν επίσης χαρτί εκτύπωσης, εκτυπωτικά μηχανήματα και άλλα αντικείμενα, που σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου δεικνύουν ότι οι τρεις πλαστογραφούσαν έγγραφα στο διαμέρισμα.

Και οι τέσσερις Σέρβοι συνελήφθησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος και αύριο θα προσαχθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διαταγμάτων κράτησης τους.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου