Σ. Βέργας: ενώσαμε δυνάμεις για το κοινό σκοπό του 2017

Σ. Βέργας: ενώσαμε δυνάμεις για το κοινό σκοπό του 2017

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Πάφος 2017


με το δημοτικό συμβούλιο Πάφου προκειμένου να συζητηθεί η πορεία υλοποίησης του μεγάλου στόχου που έχει τεθεί, η Πάφος να αποτελέσει μια από τις πιο πετυχημένες πολιτιστικές πρωτεύουσες στην ιστορία του θεσμού. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Αμαθούς, και μία εβδομάδα μετά την επίσημη ανακήρυξη της Πάφου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Ο δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας μετά το πέρας της συνάντησης ανέφερε πως σ΄ αυτήν συμμετείχαν πέραν του ιδίου , τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πάφου , ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού Πάφος 2017, οι δήμαρχοι Γεροσκήπου , Πέγειας και Πόλης Χρυσοχούς , ο έπαρχος Πάφου , ο πρόεδρος του ΕΒΕ και ο πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων Πάφου.

Σύμφωνα με τον κ Βέργα στο πλαίσιο της συνεδρίασης έγινε αναφορά στο θέμα της πρόσληψης καλλιτεχνικού διευθυντή, θέση που ήδη έχει προκηρυχθεί και θα πρέπει να προσληφθεί – όπως ειίπε – μέχρι τον επόμενο μήνα. Έγινε επίσης πρόσθεσε, ανταλλαγή απόψεων με στόχο την καλύτερη συνεργασία του Οργανισμού και των μετόχων του. Η συνάντηση συνέχισε, «ήταν παραγωγική, και ενώσαμε δυνάμεις για το κοινό σκοπό».

Στην συνεδρίαση πρόσθεσε, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα «διευκρινίστηκαν οι ρόλοι της κάθε επιτροπής, δηλαδή της επιτροπής παρακολούθησης, ελέγχου και των μετόχων» προσθέτοντας πως θα συσταθεί σύντομα και η επιτροπή των πολιτών.

Συμφωνήθηκε επίσης είπε, όπως οι συνεδριάσεις επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα ενώ σε ότι αφορά το ζήτημα της εξεύρεσης πόρων για τα έργα πολιτιστικής υποδομής ο κ Βέργας είπε, πως ο Δήμος Πάφου έχει εκπονήσει ένα οδικό χάρτη για την δημιουργία μηχανισμού διεκδίκησης και άντλησης Ευρωπαϊκών κονδυλίων της περιόδου 2014- 2020.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/