Τέρμα στα σενάρια αναβολής των εκλογών

Τέρμα στα σενάρια αναβολής των εκλογών

Τέρμα στη συζήτηση περί αναβολής ή όχι των δημοτικών εκλογών, έβαλε οριστικά σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Επισημαίνοντας, πως μετά την εξαγγελία των κομμάτων στην επιλογή στήριξης συγκεκριμένων υποψηφίων και στην ενεργοποίηση των εσωκομματικών διαδικασιών, δεν μπορεί πλέον είτε το υπουργείο Εσωτερικών είτε η κυβέρνηση να πει δεν θα γίνουν εκλογές.


“Νομίζω είναι άκομψο, να μην πω προσβλητικό προς τα κόμματα όταν έχουν ήδη δρομολογήσει μέσα από τις δικές τους διαδικασίες, έχουν επιλεγεί οι υποψήφιοι, κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη αρχίσει τον προεκλογικό τους να πάμε εμείς να τους πούμε σταματάτε. Δεν είναι ούτε καλό ούτε και σωστό για τα κόμματα αλλά και τη Δημοκρατία την ίδια.” είπε ο Υπ. Εσωτερικών.

Ο κύριος Χάσικος εξήγησε πως όταν εξέφρασε την άποψη, περί αναβολής των εκλογών, είχε κατά νου τις εξελίξεις στο κυπριακό και την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

“Ήταν η άποψη του Υπουργού Εσωτερικών, θα ήταν καλό αυτές οι εκλογές να αναβληθούν έτσι ώστε να τελειώσουμε με το Κυπριακό, να το διαχειριστούμε μέσα σε ένα κλίμα και ένα πνεύμα ενότητας κι όχι σμπαράλια όπως ως συνήθως βγαίνουμε από τις εκλογές αλλά και την ίδια στιγμή οι υφιστάμενοι άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να εφαρμόσουν τη μεταρρύθμιση που θα ψηφίσει η Βουλή.” συμπλήρωσε

Από τα κόμματα και την βουλή εξαρτάται πλέον, κατέληξε, ο υπουργός Εσωτερικών, να πάρουν οποιαδήποτε απόφαση για αναβολή εκλογών.

Πηγή: Ant1IWO