ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ: Κατεδαφίζεται το μηχανουργείο παρά το Μαρκίδειο

ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΟ: Κατεδαφίζεται το μηχανουργείο παρά το Μαρκίδειο

Ο Κηδεμόνας Τουρκοκυπριακών Περιουσιών δικαιώθηκε τελεσίδικα από το δικαστήριο στην υπόθεση των προσφυγών που είχαν γίνει το τελευταίο διάστημα ως προς το καθεστώς και τη μελλοντική διαχείριση του μηχανουργείου δίπλα από το Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.

Μετά τη χθεσινή εξέλιξη, η Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών και ο Δήμος Πάφου προχωρούν σήμερα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας, στην πλήρη κατεδάφιση του υποστατικού, ώστε να προχωρήσει το έργο της ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του Μαρκιδείου Θεάτρου.


Η εξέλιξη χαρακτηρίζεται από τον Δήμο Πάφου κομβικής σημασίας, δεδομένου ότι εκτιμάται από τους δημοτικούς άρχοντες ότι θα αποτελέσει πρόκριμα και για το αντίστοιχο δεύτερο ζήτημα που ανακύπτει στην ίδια περιοχή και αφορά σε δεύτερη βιοτεχνία.

Η προσπάθεια της Υπηρεσίας Διαχείρισης Τ/κ Περιουσιών και του Δήμου Πάφου για απομάκρυνση της επιχείρησης βαρέων οχημάτων από την περιοχή του Μαρκιδείου Θεάτρου πέρασε από διάφορα στάδια το τελευταίο διάστημα, με τον ενοικιαστή του υποστατικού να εξασφαλίζει αρχικά προσωρινό διάταγμα αναστολής οποιαδήποτε εργασίας στις εγκαταστάσεις, από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου και στη συνέχεια με τον Κηδεμόνα Τ/κ Περιουσιών μετά από σχετικές παραστάσεις της Γενικής Εισαγγελίας να εξασφαλίζει άρση του εν λόγω διατάγματος, ώστε οι εργασίες να επαναρχίσουν.

Η απομάκρυνση του συνεργείου άρχισε στις 14 Ιουλίου προκειμένου ο Δήμος Πάφου να προχωρήσει στην ανάπλαση της περιοχής πέριξ του Μαρκιδείου Θεάτρου, στο κέντρο της πόλης, στα πλαίσια της ευρύτερης ανάπλασης του εμπορικού κέντρου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017.

Η επιχείρηση γινόταν μέχρι τώρα με επεισοδιακό τρόπο και στην παρουσία ισχυρής δύναμης της Αστυνομίας. Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης απέδωσαν βεβιασμένες κινήσεις και προθέσεις στους αρμόδιους, δεδομένου, όπως υποστηρίζουν, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία δύο ιεραρχικών προσφυγών στο Ανώτατο Δικαστήριο για το θέμα της μετακίνησης της.

Αντιθέτως, η Διαχείριση Τ/κ Περιουσιών, με ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η νόμιμη ανάκτηση του υποστατικού και χώρου γίνεται αφού ακολουθήθηκαν καθόλα νόμιμες διαδικασίες, με τερματισμό των Συμβάσεων Μίσθωσης μετά από σχετική προειδοποίηση, αφού ο νόμιμος ενοικιαστής είχε εκχωρήσει δικαίωμα χρήσης σε συγγενικά του πρόσωπα χωρίς να έχει τέτοιο δικαίωμα.

Μετά τις χθεσινές εξελίξεις, το παλιό υποστατικό θα κατεδαφισθεί και πλέον αντίστοιχες ενέργειες αναμένονται και για την επιχείρηση των μαρμάρων δίπλα από το Μαρκίδειο, προκειμένου ολόκληρη η έκταση να δοθεί στα συνεργεία για υλοποίηση του μεγαλόπνοου σχεδιασμού.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου