Την Κυβέρνηση καλεί ο Γ.Ομήρου να απαιτήσει από το Γ,Γ του ΟΗΕ την άμεση αποκατάσταση της αλήθειας

Την Κυβέρνηση κάλεσε ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου


να αναλάβει τις ευθύνες της, να μην περιοριστεί σε ανέξοδες διαμαρτυρίες και να απαιτήσει από τον Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε άμεση επανόρθωση και αποκατάσταση της αλήθειας. Επίσης κάλεσε την Κυβέρνηση να απαιτήσει άμεσα την απομάκρυνση του ειδικού απεσταλμένου του Γ.Γ του Ο.Η.Ε στην Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος – όπως είπε-, το μόνο που κάνει εδώ και χρόνια είναι να απαλλάξει ευθυνών την Τουρκική πλευρά , να εξωραΐζει όλες τις Τουρκικές συμπεριφορές εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ,και να τηρεί μια μη αντικειμενική και αντιθέτως μια μεροληπτική στάση υπέρ της Τουρκικής πλευράς.

Υπογράμμισε επίσης πως τυχόν ανοχή θα ισοδυναμεί με βαρύτατη συνενοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Κυπριακής Κυβέρνησης για αυτή την παραπληροφόρηση, την στρέβλωση και την κακοποίηση της αλήθειας .

Όταν ο Γ. Γραμματέας του Ο.Η.Ε δηλώνει ότι δήθεν οι συνομιλίες ανεστάλησαν λόγω αλλαγής Κυβέρνησης στην Ε/Κ κοινότητα και εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, τότε το πρόβλημα με τη Γενική Γραμματεία του Ο.Η.Ε και την ενημέρωση της οποίας τυγχάνει προφανώς από τον ειδικό απεσταλμένο του Α. Ντάουνερ είναι τεράστιο, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου

Ο κ Ομήρου μιλώντας μετά το πέρας του ετήσιου θρησκευτικού μνημοσύνου του Θεόδωρου Κίκα πρώην Επαρχιακού Οργανωτικού της ΕΔΕΚ Πάφου που τελέσθηκε στην Εκκλησία Αποστόλου Ανδρέα στην Έμπα, ανέφερε πως πρόκειται βέβαια για χωρίς προηγούμενο ολίσθημα που δεν δικαιολογείται με τίποτε καθώς η μονομερής διακοπή των συνομιλιών από την Τουρκική πλευρά ανακοινώθηκε επίσημα και δημοσία από τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Έρογλου αλλά και την Τουρκική Κυβέρνηση.

Με προβολή μάλιστα – όπως είπε- του προκλητικού αιτιολογικού ότι η Κύπρος ανέλαβε την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Ο κ Ομήρου επέρριψε την ευθύνη γι’ αυτές τις δηλώσεις που όπως ανέφερε διαστρέφουν την πραγματικότητα και κακοποιούν την αλήθεια , στην Κυπριακή Κυβέρνηση που ανέχεται συνέχισε « εδώ και χρόνια την προκλητική και φθοροποιό παρουσία του Ντάουνερ του οποίου μοναδικό έργο είναι η παραπληροφόρηση της Γενικής Γραμματείας του Ο.Η.Ε και ο εξωραϊσμός των συμπεριφορών της Τουρκίας και της κατοχικής Τ/Κ ηγεσίας».

ΚΥΠΕ/ΚΠ/