«Τιμωρός» ο παφίτης βασιλιάς καρνάβαλος που κάνει σήμερα την είσοδο του στην πόλη

«Τιμωρός» ο παφίτης βασιλιάς καρνάβαλος που κάνει σήμερα την είσοδο του στην πόλη

Αναβαθμισμένο φιλοδοξούν να είναι οι διοργανωτές του το “Παφίτικο Καρναβάλι”, που αρχίζει σήμερα, με την πανηγυρική είσοδο στην πόλη του Βασιλιά Καρνάβαλου, και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου.

Η πανηγυρική είσοδος του Παφίτη βασιλιά Καρνάβαλου και της συνοδείας του, θα γίνει στις 3.00 μ.μ., υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου και με τη συνοδεία μαζορέτων.


Ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα ξεκινήσει από τη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή, θα περάσει από την Πλατεία Κέννετυ και την οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για να καταλήξει στο Δημοτικό χώρο Στάθμευσης Περβόλα, όπου θα παρουσιαστεί μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Η Πολιτιστική Λειτουργός του Δήμου Πάφου Ερμίνα Μάη δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως φέτος ο βασιλιάς Καρνάβαλος θα είναι βασιλιάς Καρνάβαλος «τιμωρός», σημειώνοντας πως “ο τίτλος αντλείται από την επικαιρότητα”.

Η επιλογή της θεματολογίας του βασιλιά Καρνάβαλου έγινε με βάση τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στην πόλη μας , οι οποίες σίγουρα πλήγωσαν όλους μας και την αξιοπρέπεια μας και την περηφάνια μας, ανέφερε.

Σημείωσε πως χρόνο με το χρόνο οι συμμετοχές στη μεγάλη παφίτικη καρναβαλίστικη παρέλαση έχουν αυξητική τάση, και πως φέτος ξεπερνούν τις 60. Πρόσθεσε πως η αύξηση αυτή οφείλεται και στο γεγονός ότι η πολιτιστική υπηρεσία του Δήμου Πάφου έχει σε ολόχρονη βάση επαφή, επικοινωνία και συνεργασία με τους φορείς που συμμετέχουν στην αποκριάτικη παρέλαση. Είπε ακόμη πως οι ομάδες είναι πολυπληθέστερες, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Επεσήμανε επίσης πως στη μεγάλη αποκριάτικη παρέλαση συμμετέχουν περίπου 40 άρματα και ομάδες και 4000 καρναβαλιστές που θα παρελάσουν το Σάββατο στις 21 Φεβρουαρίου, στις 3.00 μμ., στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή.

Είπε πως στην παρέλαση αρμάτων και ομάδων, θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, μαζορέτες και κανταδόροι του Μουσικού Ομίλου Πάφου.

Σημείωσε πως φέτος οι εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο παφίτικο καρναβάλι θα γίνουν με τον μικρότερο προϋπολογισμό που είχε ποτέ η πολιτιστική υπηρεσία του Δήμου Πάφου, και συγκεκριμένα με δαπάνη που δεν ξεπερνά τις 20 χιλιάδες ευρώ.

Στο μεταξύ ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε ότι απαγορεύεται η διάθεση, αγορά και χρήση ειδών Spray, που χρησιμοποιούνται κατά τις ημέρες της αποκριάς.

Οι εκδηλώσεις για το παφίτικο καρναβάλι θα συνεχιστούν την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου στις 20:00 με το μεγάλο αποκριάτικο χορό του Δήμου Πάφου. Στο πλαίσιο του χορού θα διεξαχθεί διαγωνισμός αμφίεσης για ομάδες, ζευγάρια και άτομα, με πλούσια βραβεία.

Οι εκδηλώσεις στην Πάφο θα ολοκληρωθούν την Καθαρά Δευτέρα στις 12:00 στην παραλία Φάρου. Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, διαγωνισμό χειροποίητου χαρταετού και προσφορά νηστήσιμων εδεσμάτων.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)