Τομείς συνεργασίας Πάφου – Γαλλίας συζητήθηκαν στο ΕΒΕΠ

Τομείς συνεργασίας Πάφου – Γαλλίας συζητήθηκαν στο ΕΒΕΠ

Αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Πάφου και της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συναντήθηκαν σήμερα με την κ. Sabine Ghikas, Σύμβουλο της Πρεσβείας της Γαλλίας που εδρεύει στην Αθήνα, στα Γραφεία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη, συζητήθηκαν οι τομείς που προσφέρονται για συνεργασία μεταξύ της Πάφου και της Κύπρου γενικότερα με την Γαλλία.


Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως μεταξύ των τομέων που φαίνονται ότι έχουν προοπτικές βελτίωσης της συνεργασίας των δύο περιοχών είναι ο τομέας του τουρισμού και ειδικότερα – όπως είπε- η απευθείας σύνδεση της Γαλλίας με το αεροδρόμιο Πάφου, η αύξηση του τουρισμού αμφίδρομα προς τους δύο προορισμούς, η δυνατότητα συνεργασίας με το Πάφος 2017, θέματα επεξεργασίας υποπροϊόντων υδρογονανθράκων και άλλες βιομηχανικές δραστηριότητες.

Πρόσθεσε επίσης, πως στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν ο εντοπισμός και ο προσδιορισμός στρατηγικών επενδυτών από τη Γαλλία ώστε να βοηθήσουν τους Πάφιους επιχειρηματίες για την προώθηση και υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων, των μεγάλων σύνθετων αναπτύξεων.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, “συζητήθηκε ο τομέας της βελτίωσης των σχέσεων στο εμπόριο και τη βιομηχανία, στη δημιουργία φαρμακευτικού τεχνολογικού πάρκου στην Πάφο για την παραγωγή φαρμάκων και προώθηση της έρευνας και άλλα θέματα ζωτικής σημασίας, που σκοπό έχουν να βελτιώσουν τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ των δύο πλευρών”.

Αναφορικά με τη σύνδεση της Γαλλίας με το αεροδρόμιο Πάφου με απευθείας πτήσεις, ο κ. Δημητριάδης σημείωσε “έχουμε συζητήσει και συμφωνήσει ότι θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε αποστολές από ταξιδιωτικές πράκτορες και αεροπορικές εταιρείες από την Γαλλία στην Πάφο, ώστε να γνωρίσουν την Επαρχία της Πάφου, το περιβάλλον και την υποδομή την οποία διαθέτει, με σκοπό να προωθηθεί ο τουρισμός προς τις δύο κατευθύνσεις”.

Αναμένουμε, συνέχισε, ότι θα γίνει επεξεργασία του όλου θέματος και θα ληφθούν συγκεκριμένες δράσεις προς προώθηση των απευθείας πτήσεων.

Σε σχέση με την προώθηση του φαρμακευτικού τεχνολογικού πάρκου, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως τροχιοδρομούνται επαφές με γαλλικές φαρμακευτικές εταιρείες, οι οποίες δείχνουν ενδιαφέρον να προωθήσουν συνεργασίες με το Επιμελητήριο Πάφου προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την πλευρά της η κ. Sabine Ghikas, Σύμβουλος της Πρεσβείας της Γαλλίας που εδρεύει στην Αθήνα, σε δηλώσεις της μετά το πέρας της συνάντησης ευχαρίστησε τον κ. Δημητριάδη για την πρόσκληση. Θα προσπαθήσουμε – όπως είπε- να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε μια συνεργασία με γαλλικές εταιρείες.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)