Τοποθέτηση ανελκυστήρων σε προσφυγικούς συνοικισμούς

Τοποθέτηση ανελκυστήρων σε προσφυγικούς συνοικισμούς

Στα πλαίσια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων


στις 14/10/2013, πραγματοποιήθηκε συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας της Βουλής των Γερόντων, η οποία μελέτησε ζητήματα που επηρεάζουν την Τρίτη ηλικία, συνεπεία της οικονομικής κρίσης. Ένα από τα ζητήματα που τέθηκαν είναι και το πρόβλημα της έλλειψης ανελκυστήρων σε προσφυγικούς συνοικισμούς ή της μη ικανοποιητικών διαστάσεων κατασκευής τους.

Μετά από σχετικό διάβημα του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Ανδρέα Φακοντή, για το θέμα των ανελκυστήρων, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών ενημέρωσε, με επιστολή του ημερομηνίας 21/11/2013, την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων για τα εξής:

  1. Η πρώτη φάση του Προγράμματος που περιλάμβανε την τοποθέτηση ανελκυστήρων σε 79 υφιστάμενες πολυκατοικίες έχει ολοκληρωθεί με συνολικό κόστος €4,9εκ.
  2. Η δεύτερη φάση του Προγράμματος περιλαμβάνει την τοποθέτηση ανελκυστήρων στις υπόλοιπες 299 υφιστάμενες πολυκατοικίες των Οικισμών. Έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες για τοποθέτηση ανελκυστήρων σε 33 πολυκατοικίες με συνολικό κόστος €3,35εκ.
  3. Η ολοκλήρωση του Προγράμματος θα εξαρτηθεί από τις πιστώσεις που θα περιληφθούν στους Προϋπολογισμούς των επόμενων ετών.

Ανδρέας Φακοντής

Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής

Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων