Τους πιστούς αλλά και τους ιερείς καλεί ο Μητροπολίτης Πάφου να μην γίνονται θύματα εξαπάτησης

Τους πιστούς αλλά και τους ιερείς καλεί ο Μητροπολίτης Πάφου να μην γίνονται θύματα εξαπάτησης

Μηνύματα προς τους πιστούς έστειλε σήμερα ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος


να μην γίνονται θύματα εξαπάτησης, αλλά και προς τους ιερείς αν δεν έχουν δική του υπογραφή και να είναι πεπεισμένοι ότι είναι από την Ιερά Μητρόπολη Πάφου που στέλνεται κάτι να μην διενεργούν έρανο ούτε τίποτα άλλο .

Μιλώντας στην Πάφο ο Μητροπολίτης Πάφου αναφέρθηκε στην πλαστή εγκύκλιο που επιδείκνυαν κάποιοι επιτήδειοι ξεγελώντας τους πιστούς που πρόθυμα έδιναν χρήματα με σκοπό όπως νόμιζαν να στηρίξουν οικονομικά παιδιά που είχαν ανάγκη ώστε να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπεία.

“ Κάποιοι”, είπε ο Πάφου Γεώργιος, “προσπάθησαν να εξαπατήσουν πιστούς χριστιανούς αλλά και ιερείς προκειμένου να γίνουν έρανοι προς υποστήριξη τάχα απόρων παιδιών οικογενειών ή ανθρώπων που έχουν ανάγκη να πάνε στο εξωτερικό για κάποια θεραπεία”.

Αυτό σημείωσε, έγινε με την κυκλοφορία μιας ανακοίνωσης υπό τύπο εγκυκλίου τάχα δικής του, βάζοντας κάτω το όνομα του, χωρίς βέβαια υπογραφή.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε ακόμη πως τόσο το περιεχόμενο όσο κι η σύνταξη, η ορθογραφία και τα λοιπά μαρτυρούν ότι δεν είναι δικό του το κείμενο, ωστόσο συνέχισε, κατάφεραν αυτοί οι επιτήδειοι, έστω σε μια περίπτωση, να τους γίνει έρανος σε μια εκκλησία και να τους παραδοθεί και το ποσό.

Επειδή είπε, “ ακούσαμε ότι έγινε και αλλού προσπαθούμε να βάλουμε τέρμα σε αυτή την εξαπάτηση του κόσμου και να αποδοθεί η δικαιοσύνη”.

Σύμφωνα με τον Πανιερώτατο η υπόθεση καταγγέλθηκε χθες στην Αστυνομία, η οποία – όπως είπε- αμέσως επελήφθη του θέματος .

Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδος, κατέληξε, όπου υπάρχει πολύς κόσμος που έχει ανάγκη αλλά δεν πρέπει κάποιοι να εκμεταλλεύονται τις ανάγκες των ανθρώπων .

Σύμφωνα με την πλαστή εγκύκλιο “ η Ιερά Μητρόπολης Πάφου κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας έδωσε μόνιμη άδεια στον Σύνδεσμο Στήριξης Άπορων Οικογενειών Παιδική Ακτίδα να κάνει έρανο κάθε μήνα για ενίσχυση σε παιδιά τα οποία είναι με ειδικές ανάγκες , τα οποία χρήζουν οποιασδήποτε θεραπείας όπως στην Ελλάδα στην Κύπρο ή και αλλού στο εξωτερικό”.

Καλούσε μάλιστα τους πιστούς να βάλουν το χέρι στην τσέπη τους και όσοι επιθυμούν να στηρίξουν αυτά τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Στο μεταξύ υπό κράτηση τελεί γυναίκα ηλικίας 33 ετών για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, καταρτισμού και κυκλοφορίας πλαστούν εγγράφου και εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

Η 33χρονη που συνελήφθη μετά την καταγγελία του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου ότι κυκλοφορούσε το τελευταίο διάστημα πλαστή επιστολή στην οποία ο ίδιος φερόταν να έδινε την συγκατάθεση του για διενέργεια εράνων σε συγκεκριμένους ναούς υπέρ συγκεκριμένου συνδέσμου προς ενίσχυση παιδιών οδηγήθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης για διάταγμα προσωποκράτησης της.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/