Το ΕΒΕ Πάφου στη συνεδρίαση του Δικτύου των Επιμελητηρίων αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδος

Το ΕΒΕ Πάφου στη συνεδρίαση του Δικτύου των Επιμελητηρίων αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδος

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου έλαβε μέρος στην 7η συνεδρίαση του δικτύου των Επιμελητηρίων των αδελφοποιημένων πόλεων της Ελλάδος με την πόλη της Πάφου η οποία έγινε στα Χανιά από τις 29 – 31 Μαΐου του 2015, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Ανδρέα Δημητριάδη.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως πέραν του Επιμελητηρίου Πάφου παρευρέθηκε το Επιμελητήριο Χανίων, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Πρέβεζας, Λέσβου και Φθιώτιδας κατά την οποία – όπως είπε- συνεδρίαση συζητήθηκαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως είναι η ανταλλαγή εμπειριών , τεχνογνωσίας αλλά ιδιαίτερα πληροφοριών όσον αφορά τις αγορές του εξωτερικού.


Επίσης τέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίας συνέχισε, « η άντληση κεφαλαίων από ευρωπαϊκά προγράμματα για κοινούς στόχους κυρίως εμπορίας προϊόντων που παράγουν τα μέλη των επιμελητηρίων, η οργάνωση κοινών εμπορικών αποστολών σε χώρες της Ευρώπης αλλά και σε τρίτες χώρες , η διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων για τα μέλη κυρίως όσον αφορά την εξωστρέφεια, τα χαρακτηριστικά της εξαγωγικής προσπάθειας, αλλά και την διοργάνωση και την ανταλλαγή ερευνών αγορών.

Ο κ. Δημητριάδης ανέφερε επίσης πως συζητήθηκε η χρήση των εμπορικών ακόλουθων της Ελλάδας και από τους Κύπριους επιχειρηματίες, η δημιουργία πλατφόρμας για έρευνα και τεχνολογία η οποία – όπως είπε- θα είναι κοινή για όλα τα μέλη του επιμελητηρίου.

Βάσει αυτής της πλατφόρμας συνέχισε, «θα μπορούσε μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει συγκεκριμένο τεχνικό πρόβλημα και θα επιζητούσε κάποια λύση να το δημοσιεύει στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα και από εκεί διάφοροι επιστήμονες που θα συνεργάζονται με το ΕΒΕ θα μπορούσαν να επικοινωνούν με την εταιρεία ώστε να συμβάλουν στην εξεύρεση της επίλυσης του προβλήματος της εταιρείας».

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΑΡ)