Το κτιριακό πρόβλημα του Νικολαΐδειου Γυμνασίου Πάφου  θέτει εκ νέου ο Β. Βασιλείου

Το κτιριακό πρόβλημα του Νικολαΐδειου Γυμνασίου Πάφου θέτει εκ νέου ο Β. Βασιλείου

Την επιστημονική τεκμηρίωση ότι οι μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν στο Νικολαίδειο Γυμνάσιο στη Πάφο είναι ασφαλή σε πιθανή σεισμική δραστηριότητα ζητά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης Πάφου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Νικολαΐδειου Γυμνασίου Πάφου Βάσος Βασιλείου.


Ο κ Βασιλείου σε γραπτή ανακοίνωση του με αφορμή τον μεγάλο σεισμό στην Κεφαλονιά θέτει εκ νέου το κτιριολογικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νικολαίδειο Γυμνάσιο και σημειώνει πως εάν αυτός ο σεισμός γινόταν στην πόλη της Πάφου τότε θα θρηνήσαμε θύματα.

Σύμφωνα με τον κ Βασιλείου οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σχολείου θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα , το σχολείο είναι επικίνδυνο, ενώ όπως αναφέρει, οι Οργανωμένοι Γονείς αμφισβητούν έντονα την αντισεισμικότητα του κτιρίου και ζητούν άμεση επιστημονική τεκμηρίωση .

Οι ρωγμές σε πολλά σημεία των κτιρίων, προσθέτει ο κ Βασιλείου, είναι ανησυχητικές και ειδικά υπάρχουν πρόβολοι που είναι επικίνδυνοι, όπως είναι, είπε, ο πρόβολος έξω από τα γραφεία των Βοηθών Διευθυντών και αποχωρητηρίων , μέρος του οποίου κατέρρευσε πρόσφατα και διορθώθηκε πρόχειρα και χωρίς σοβαρή μελέτη.

Ο κ Βασιλείου σημείωσε ακόμη, ότι στο σημείο αυτό υπάρχει εδώ και χρόνια πρόχειρη υποστήριξη του προβόλου με δύο μεταλλικές σωλήνες. Επίσης σε πολλά σημεία – όπως είπε- διακρίνονται εκτενείς διαβρώσεις οπλισμού με συνύπαρξη μεγάλων ρωγμών.

Όλα αυτά, πρόσθεσε, θα πρέπει να επιθεωρηθούν από ειδικό πολιτικό μηχανικό για να εκτιμηθεί το μέγεθος του προβλήματος . Κάλεσε τέλος όλους τους αρμόδιους να απαντήσουν στα ερωτήματα της Επιτρόπου Προστασίας του Παιδιού η οποία με σχετική της επιστολή συνοψίζει το μέγεθος του προβλήματος.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/