Το Πάφος 2017 καλεί νέους καλλιτέχνες να προτείνουν καινοτόμες τεχνοτροπίες

Το Πάφος 2017 καλεί νέους καλλιτέχνες να προτείνουν καινοτόμες τεχνοτροπίες

Στο πλαίσιο του Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Πάφος2017 εντάσσεται δράση του Ανοιχτού Εργοστασίου Πολιτισμού στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν καλλιτέχνες, οι οποίοι θα πρέπει να αναπτύξουν ένα κοινό τρόπο έκφρασης με στόχο τη δημιουργία έργων τέχνης σε δημόσιους χώρους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί καλούνται να προτείνουν καινοτόμες τεχνοτροπίες, να συζητήσουν αλλά και να ανταλλάξουν ιδέες και σκέψεις, με τελικό στόχο τη δημιουργία έργων στην Πάφο.


Συνολικά δέκα (10) επιλεγμένοι καλλιτέχνες, δύο (2) από την Κύπρο και οκτώ (8) από το εξωτερικό θα σχηματίσουν ομάδες των δύο (2) ατόμων έκαστη και θα δουλέψουν αρχικά από απόσταση.

Οι καλλιτέχνες, που θα έχουν διαφορετική καταγωγή και αναμφίβολα διαφορετικά βιώματα, θα πρέπει , συνεχίζει η ανακοίνωση, να χρησιμοποιήσουν ίσως το μόνο κοινό τους στοιχείο, τη γλώσσα των εικαστικών τεχνών ώστε να καταφέρουν να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν για την ολοκλήρωση των έργων.

Νέοι καλλιτέχνες που ζουν σε πόλεις της Ευρώπης, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν και να καλλιεργήσουν τρόπους διασύνδεσης και ανταλλαγής, αλλά και ανακαλύψουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας σε ατομικά αλλά και συλλογικά ζητήματα που τους απασχολούν.

Το Πάφος 2017 καλεί τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν δήλωση συμμετοχής μέχρι και τις 30 Απριλίου 2016 ή να στείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα με θέμα – arTwins residency programme, στη διεύθυνση [email protected] , – επισυνάπτοντας ένα σύντομο βιογραφικό στην αγγλική γλώσσα και δείγμα της δουλειάς αλλά όχι περισσότερα από 5 έργα.

Η επιλογή των καλλιτεχνών και η δημιουργία ομάδων θα γίνει από επιτροπή του Οργανισμού Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης – Πάφος 2017 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου 2016, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΑΝ)