Το Πάφος 2017 μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης

Το Πάφος 2017 μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης

Την εκτίμηση ότι η νέα χρονιά 2017, που βρίσκεται επί θύραις , θα είναι ένας χρόνος ορόσημο για την Πάφο, εξέφρασε με γραπτή του ανακοίνωση ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης, Λειτουργός Κοινωνικής Συμμετοχής και Ανάπτυξης του Οργανισμού ΠΑΦΟΣ 2017.Ο κ. Ιεροκηπιώτης επεξηγώντας την θέση του είπε πως “όλα τα Πολιτιστικά βλέμματα της Ευρώπης, θα είναι στραμμένα στην αγαπημένη μας πόλη, που δικαιολογημένα θα φορέσει τα ” γιορτινά της” για να αντιπροσωπεύσει επάξια την μικρή μας Κύπρο , αφού θα είναι μαζί με το Άαρχους της Δανίας, η νέα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”.

Πρόσθεσε δε, πως η ανεπανάληπτη επιτυχία, για την πανέμορφη πόλη της Πάφου, να κερδίσει με το σπαθί της, αυτό τον ιδιαίτερα τιμητικό τίτλο αποτελεί, αφενός πολύ μεγάλη πρόκληση και αφετέρου ένα μεγάλο στοίχημα που θα πρέπει πάση θυσία να κερδηθεί.


Ο κ. Ιεροκηπιώτης προσθέτει στην ανακοίνωση του, πως όπως ανέφερε χθες η Καλλιτεχνική Διευθύντρια Γεωργία Ντέτσερ, το πρόγραμμα των δράσεων και οι εκδηλώσεις που θα γίνουν, θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες και οι πολίτες ντόπιοι και ξένοι, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια πλειάδα με μοναδικές και πρωτότυπες παρουσιάσεις με πρωτοκλασσάτους καλλιτέχνες που θεωρείται σίγουρο ότι θα τους συναρπάσουν και θα τους καθηλώσουν.

Πρόσθεσε δε, πως κοντά στους 1500 δημιουργούς και καλλιτέχνες, 152 έργα και 300 δράσεις θα συνθέσουν μια γιορταστική χρονιά που θα σημαδέψει ανεξίτηλα την Πάφο μας.

Η χώρα μας συνέχισε , με τους υπέροχους και πάνω από όλα εργατικούς ανθρώπους της, σιγά σιγά δείχνει να ξαναπατά γερά στα πόδια της , αφού μετά τα γνωστά αρνητικά γεγονότα , (ξανά) μπαίνει σε τροχιά ευημερίας και προόδου και πλέον φαίνεται να φυσούν και πάλι “ούριοι άνεμοι”.

Πηγή: Offsite.com.cy