Το χειροποίητο κόσμημα μέσα από τη νεανική φιλοσοφία της Ιάνθης Κουπεπίδου και της Έλενας Χατζηνεοκλέους

Το χειροποίητο κόσμημα μέσα από τη νεανική φιλοσοφία της Ιάνθης Κουπεπίδου και της Έλενας Χατζηνεοκλέους

Επηρεασμένες βαθειά από αμφότερους τους εικαστικούς καλλιτέχνες , όπου η ζωή τους έδινε το παρόν ,αφιερώνουν ώρες σ’ ένα εργαστήρι , συμμετέχοντας άνευ όρων στο πάθος τους που δεν είναι άλλο από την κατασκευή των χειροποίητων κοσμημάτων. Πρόκειται για την Ιάνθη Κουπεπίδου ηλικίας 21 ετών και την Έλενα Χατζηνεοκλέους ηλικίας 23 ετών από την Πάφο.

Για την κατασκευή τους χρησιμοποιούν κορδόνια, ημιπολύτιμους λίθους, κρύσταλλα, πέρλες και διάφορα άλλα υλικά . Βραχιόλια, καδένες κολιέ, δαχτυλίδια φτιαγμένα με πολύ μεράκι και πολύ φαντασία.


Τα κοσμήματα των δύο κοριτσιών χαρακτηρίζονται από φαντασία, το χιούμορ, παραμυθένια διάθεση, την πρωτότυπη επιλογή χρωμάτων, εναλλακτική διαχείριση της ύλης, ταξιδεύοντας μας στις δημιουργίες τους.

Τα πρωτότυπα, μοναδικά , αισθητικά και προσεγμένα χειροποίητα κοσμήματα από τις ταλαντούχες ανεξάρτητες δημιουργούς διατίθενται σε χαμηλές τιμές για όλα τα βαλάντια.

Για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με την κατασκευή κοσμημάτων, μοιάζει αδύνατη η δημιουργία μιας απλής κατασκευής. Ωστόσο η φαντασία παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις κατασκευές. Η άγκυρα έχει και φέτος την τιμητική της.

Τα χειροποίητα κοσμήματα μαγνητίζουν τα βλέμματα ανέφεραν οι δύο κατασκευάστριες κοσμημάτων και έχουν μια διαφορετική δυναμική και διαχρονική αξία αναδεικνύοντας στην κάθε γυναίκα τη δική της προσωπικότητα.
Κάθε κόσμημα για αυτές κλείνει ένα όμορφο κομμάτι ζωής ενώ για τις ίδιες η κατασκευή κοσμημάτων αποτελεί κατάθεση συναισθημάτων και έκφραση ψυχής.

kosmimata006

kosmimata005

kosmimata004

kosmimata003

kosmimata002

kosmimata001