Τσουχτερό κρύο σε όλη την Επαρχία Πάφου

Τσουχτερό κρύο σε όλη την Επαρχία Πάφου

Τσουχτερό κρύο επικρατεί σε όλη την Επαρχία Πάφου, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι κάτοικοι, τουλάχιστον στις ορεινές κοινότητες, να έχουν περιοριστεί στα σπίτια τους.

Στο ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο, καθώς και στα χωριά όπου προηγήθηκε χιονόπτωση στην επαρχία Πάφου, όπως στην Ασπρογιά, Παναγιά, στο Στατό, Άγιο Φώτιο, στη Τσάδα, Φοίτη, στον Κάθηκα και στον Άγιο Νικόλαο, οι δρόμοι είναι ολισθηροί λόγω παγετού, ενώ σε κάποιες περιοχές εξακολουθεί να χιονίζει κατά διαστήματα.


Σύμφωνα με τη Αστυνομία, κλειστοί εξακολουθούν να είναι οι δρόμοι Νατάς – Χολετριών και Κελοκεδάρων Νατάς λόγω υπερχείλισης του ποταμού «ΞΕΡΟΥ».

Τα προβλήματα ωστόσο στις διακινήσεις φαίνεται να υποχωρούν.

Ανοικτοί είναι όλοι οι δρόμοι στην Επαρχία Πάφου εκτός από το δρόμο Αγίου Νικολάου – Μανδριών στα όρια με την Επαρχία Λεμεσού.

Ο δρόμος Ασπρογιάς – Παναγιάς – Στατού Αγίου Φωτίου είναι ανοικτός ωστόσο μόνο για οχήματα που διαθέτουν κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή που είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ανοικτοί αλλά ολισθηροί είναι οι δρόμοι Πέγειας – Κάθηκα – Δρούσειας, Κάθηκα- Στρουμπιού, Γιόλου – Τσάδας, Λυσού – Στενής και Αγίας Βαρβάρας – Στατού.

Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και πριν από κάθε μετακίνησή τους να συμβουλεύονται τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, μέσω της ιστοσελίδας, της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και τους επίσημους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κελοκεδάρων – Νατάς, λόγω υπερχείλισης του ποταμού «ΞΕΡΟΥ».

Χθες μετά από πολλά χρόνια η Πάφος γεύτηκε τις πρώτες νιφάδες χιονιών.

Λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών 10 δημοτικά σχολεία και το Γυμνάσιο Πολεμίου δεν λειτούργησαν και υπολειτούργησαν τα εξατάξια σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης στην Πόλη Χρυσοχούς και στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.

Στην περιοχή του Τροόδους χιονίζει κατά διαστήματα και επικρατεί ομίχλη.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)