Υπαίθρια έργα τέχνης

Υπαίθρια έργα τέχνης

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής Συμμετοχής του Ανοικτού Εργοστασίου Πολιτισμού του «Πάφος2017», προσκάλεσε τους νέους να μοιραστούν ιδέες και δράσεις για την ανάπτυξη της πολιτιστικής ζωής της πόλης, μεταμορφώνοντας την Πάφο σε μια ζωντανή και δυναμική σύγχρονη πόλη.

Καλλιτέχνες της Πάφου και Γεροσκήπου, σε συνεργασία με ενεργούς νέους και οργανωμένα σύνολα, δημιούργησαν υπαίθρια έργα τέχνης, μεταμορφώνοντας κάθε φορά ένα διαφορετικό σημείο της πόλης.


Η Έρικα Χαραλάμπους Λειτουργός του Οργανισμού ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης πως χώρος δράσης αυτή τη φορά, ήταν η είσοδος του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην Πλατεία Γεροσκήπου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Γεροσκήπου στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαζί! Ανοικτή κοινωνία!» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ο Νίκος Παλιός, Πολιτιστικός Λειτουργός του Δήμου Γεροσκήπου ανέφερε πως στόχος της προσπάθειας και της εικαστικής παρέμβασης είναι η μετατροπή της πλατείας της Γεροσκήπου σ’ ένα εργοστάσιο πολιτισμού ενώ απηύθυνε έκκληση σ’ όλο τον κόσμο της Γεροσκήπου αλλά και της ευρύτερης περιοχής να συμβάλουν στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Οι συμμετέχοντες μίλησαν για την δική τους προσπάθεια και συμμετοχή. Ανάμεσα σ’ αυτούς και η νεαρή καλλιτέχνης Σαλώμη Αμπτού η οποία μέσω του σχεδίου της έστειλε το δικό της μήνυμα . Στο σχέδιο απεικονίζονταν μια νεαρή Πακιστανή που της έκλειναν το στόμα με ένα χαρτονόμισμα δολαρίου.

“Θέλω κατ΄αυτόν τον τρόπο” ανέφερε η Σαλώμη, ” να δείξω πως τα χρήματα έχουν αιχμαλωτίσει τα παιδιά”.

Οι παρευρισκόμενοι συμμετείχαν ακολούθως σε ευχάριστες δημιουργικές δραστηριότητες κοινωνικής συμμετοχής και διαδραστικές επιδείξεις όπως ανέφερε η κ. Ε. Χαραλάμπους ανάμεσα στις οποίες ζωγραφική, καλαθόσφαιρα, πολεμικές τέχνες και χορό, που σκοπό έχουν να ενώνουν ανθρώπους και να γεφυρώνουν πολιτισμούς.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)