ΥΠΕΣ: Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες στην Πέγεια

ΥΠΕΣ: Ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες στην Πέγεια

«Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για κατά παρέκκλιση χορήγηση Πολεοδομικής Άδειας στηρίχθηκε σε πραγματικά και όχι λανθασμένα στοιχεία/γεγονότα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφορικά με το δημοσίευμα του «Φ» ημερ. 6/2/2017, με τίτλο «Αποθήκη βαφτίστηκε ταβέρνα στην Πέγεια».

Η ανάπτυξη, σημειώνεται, αφορά μετατροπές σε υφιστάμενη παραδοσιακή κατοικία και αλλαγή χρήσης της σε ταβέρνα στην Πέγεια, καθ’ ότι το κτήριο είναι όλο πετρόκτιστο με εμφανή στοιχεία παραδοσιακής αρχιτεκτονικής και ο τίτλος ιδιοκτησίας αναφέρεται σε ισόγεια κατοικία. Παράλληλα, σημειώνεται ότι το τεμάχιο της ανάπτυξης εμπίπτει εξ ολοκλήρου σε Τουριστική Ζώνη Τ2β και σε Ζώνη Προστασίας της Παραλίας.


Το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι ακολουθήθηκε η διαδικασία για χορήγηση της σχετικής Πολεοδομικής Άδειας. Περαιτέρω, σημειώνεται ότι η άδεια περιορίστηκε εντός του κελύφους της υφιστάμενης οικοδομής με μόνο κάποιους υπαίθριους χώρους στάθμευσης.

«Από αυτό και μόνο προκύπτει ότι δεν εγκρίθηκαν οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις/διαμορφώσεις εκτός κτηρίου, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεαστούν από ενδεχόμενη διόρθωση λάθους των εγγεγραμμένων συνόρων του τεμαχίου (αναπροσαρμογή συνόρων) από το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, στο οποίο επίσης αναφέρεται το δημοσίευμα».

Καταληκτικά αναφέρεται ότι στη συγκεκριμένη υπόθεση τηρήθηκαν όλες οι απαιτούμενες από τον Νόμο διαδικασίες για χορήγηση Πολεοδομικής Άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του ισχύοντος Σχεδίου Ανάπτυξης.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Άγγελος Νικολάου