Υποβλήθηκε η μελέτη διάσωσης της “Γερμανίνας” στην Πολεοδομία

Υποβλήθηκε η μελέτη διάσωσης της “Γερμανίνας” στην Πολεοδομία

Το σημαντικότερο βήμα για την έναρξη των σωστικών εργασιών στο ιστορικής σημασίας αγρόκτημα «Γερμανίνα» της Γεροσκήπου, έχει πλέον γίνει.

Όπως δήλωσε στον «Φ» ο Δήμαρχος Γεροσκήπου, η μελέτη για τη διάσωση και αναστήλωση του χώρου έχει πλέον ολοκληρωθεί και ήδη υποβλήθηκε στην Πολεοδομία για έκγκριση.


Η έγκριση αυτή, τόνισε ο Μιχάλης Παυλίδης, θα σηματοδοτήσει και την εκταμίευση του ποσού που υποσχέθηκε η Κυβέρνηση για έναρξη των έργων.

Ο Δήμαρχος Γεροσκήπου διευκρίνισε ότι αυτό που πρωτίστως επείγει, είναι οι σωστικές εργασίες, αφού το αγρόκτημα είναι κυριολεκτικά προ της κατάρρευσης, ενώ όταν αυτό αποφευχθεί θα ακολουθήσει η τμηματική ανάπλαση του.

«Δεν υπάρχει η δυνατότητα ολικής ανάπλασης, αφού για κάτι τέτοιο το κονδύλι εκτοξεύεται στα 7 εκατομμύρια ευρώ», διευκρίνισε ο κ. Παυλίδης. « Θα καταβληθεί ωστόσο προσπάθεια για την τμηματική βελτίωση του».

Ο Δήμος Γεροσκήπου έχει προ ετών εκπονήσει και κατακυρώσει διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, αλλά η όλη διαδικασία παρέμεινε ημιτελής αφενός μεν λόγω της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε στο μεταξύ, αλλά και της μη ένταξης του έργου στα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαικής Ένωσης.

Πηγή: Φιλελεύθερος