Υπουργός Παιδείας: Επίσκεψη στα σχολεία Πάφου

Υπουργός Παιδείας: Επίσκεψη στα σχολεία Πάφου

Tα προβλήματα που απασχολούν τα σχολεία και γενικά την εκπαίδευση στην Πάφο συζήτησε χθες, κατά τις επαφές του, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, ο οποίος επισκέφτηκε διάφορα σχολεία. Ο κ. Καδής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση που είχε με τη Σχολική Εφορεία της Πάφου, τους οργανωμένους γονείς και άλλους παράγοντες για τη δημιουργία του νέου Γυμνασίου στην Πάφο. Υπενθύμισε πως ήταν εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και πρόθεση του Υπουργείου να προχωρήσει στη δημιουργία νέου Γυμνασίου στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Πάφου.
Τουρκοκυπριακό τεμάχιο για Γυμνάσιο

Είπε, ακόμη, πως αυτό που τέθηκε από την αρχή ως αναγκαία προϋπόθεση για να προχωρήσει το Υπουργείο του είναι η εξεύρεση ενός χώρου που να ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες και την τοπική κοινωνία. Μέχρι σήμερα, ανέφερε, το Υπουργείο Παιδείας λάμβανε διιστάμενες απόψεις ως προς τον χώρο που να ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας με χώρους που είχαν υποδειχθεί και συμφωνούσαν κάποιοι φορείς.


Ως θετική εξέλιξη, ο κ. Καδής αναφέρθηκε στην κατάληξη δύο συγκεκριμένων σημείων τα οποία -όπως είπε- φαίνεται να συγκεντρώνουν ευρύτερη συναίνεση, σημειώνοντας πως αυτά τα σημεία θα πρέπει να διερευνηθούν από πλευράς Υπουργείου ως προς τη δυνατότητα αξιοποίησής τους και, δεύτερον, αν ικανοποιούν τις ανάγκες για τη δημιουργία σ’ αυτούς τους χώρους Γυμνασίου. Όπως εξήγησε, πρόκειται για ένα τουρκοκυπριακό τεμάχιο στο κέντρο της πόλης και για ένα άλλο τεμάχιο στο οποίο είχε δημιουργηθεί η υπεραγορά Ορφανίδη και τώρα είναι αναξιοποίητο.

Ο κ. Καδής ανέφερε, ακόμη, πως οι φορείς που συμμετείχαν στη σημερινή σύσκεψη είδαν θετικά την προοπτική δημιουργίας του νέου Γυμνασίου σ’ αυτούς τους χώρους, ωστόσο, σημείωσε πως θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές γύρω απ’ αυτό και ύστερα απ’ αυτήν τη διερεύνηση θα ακολουθήσει νέα επαφή με την τοπική κοινωνία και τους φορείς που την εκπροσωπούν για το πώς θα ληφθούν τελικές αποφάσεις.

Πηγή: Η Σημερινή