Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αργάκα

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αργάκα

Yπό έλεγχο τέθηκε  στις 03:00 τα ξημερώματα η τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην περιοχή Στρούμπος της Αργάκας.

Τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης ξανάρχισαν τις ρίψεις με το πρώτο φως της ημέρας συνδράμοντας στο έργο της πλήρους κατάσβεσης. 


Από τις 05:30 το πρωί στο μέρος έσπευσαν τα δύο ελικόπτερα που έχει εκμισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία και  επίσης δύο ελικόπτερα του Τμήματος Δασών. 

Σήμερα αναμένονται  και τα δύο ελικόπτερα από το Ισραήλ αφού ως γνωστό  από χθες το βράδυ είχε ξεκινήσει η διαδικασία για να ζητηθεί βοήθεια σε εναέρια μέσα από το Ισραήλ .

Κατά την διάρκεια της νύχτας στο μέρος παρέμειναν 50 μέλη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και 150 του Τμήματος Δασών αφού η  πυρκαγιά  είναι στο τομέα ευθύνης του Τμήματος Δασών.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική περιορίστηκαν όλα τα μέτωπα ωστόσο τα ελικόπτερα ξεκίνησαν τις ρίψεις  για την αποφυγή τυχόν αναζωπύρωσης της. Χθες έπαυσαν τις ρίψεις λόγω σκότους. 

Ο τιτάνιος αγώνας κατάσβεσης ξεκίνησε χθες με το ξέσπασμα της φωτιάς γύρω στις 14:40 το απόγευμα ενώ σε εφαρμογή τέθηκε χθες το Εθνικό σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ.

Το έργο της κατάσβεσης συντόνιζε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς  και στο επεισόδιο ανταποκρίθηκαν ο Διευθυντής Της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών.

Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις η  φωτιά κατέκαψε  πέραν των πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων, από πευκόδασος, ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Από την φωτιά απειλήθηκαν  δύο  κατοικίες οι οποίες ωστόσο προφυλάχτηκαν χάριν στην άμεση επέμβαση του Τμήματος Δασών και της Πυροσβεστικής .

Στο μεταξύ η  Αστυνομία προχώρησε χθες βράδυ στην σύλληψη δύο προσώπων για την πρόκληση της πυρκαγιάς στην Αργάκα.

Πρόκειται για έναν 62χρονο από την Αργάκα και μία 46χρονη από τη Συρία για τους οποίους η Αστυνομία εξασφάλισε μαρτυρία πως φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Τα δύο πρόσωπα αναμένεται να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης για έκδοση διαταγμάτων προσωποκράτησης τους.