Υπό κράτηση δύο άτομα

Υπό κράτηση δύο άτομα

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου προσήχθησαν σήμερα δύο πρόσωπα προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, διάρρηξη κατοικίας και κλοπή, παράνομη κατοχή περιουσίας και κατοχή διαρρηκτικών εργαλείων, εναντίον των οποίων εξέδωσε διατάγματα τετραήμερης προσωποκράτησης.

Πρόκειται για 27χρονη από την Πάφο και το συμβίο της ηλικίας ηλικίας 29 χρόνων. Αρχικά είχε γίνει σύλληψη της 27χρονης.


Συγκεκριμένα συνελήφθη χθες βράδυ με δικαστικό ένταλμα και τέθηκε υπό κράτηση 27χρονη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με την πιο πάνω υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία η 27χρονη συνελήφθη μετά από καταγγελία 61χρονης διαχειρίστριας κατοικίας στην επαρχία Πάφου, σύμφωνα με την οποία, μεταξύ των ημερομηνιών 9-13/1/16, διαρρήχθηκε η κατοικία προσώπου που απουσιάζει στο εξωτερικό και κλάπηκαν μια ηλεκτρική κιθάρα, χρώματος κόκκινου, μια ξύλινη κιθάρα, χρώματος μαύρου και μια τηλεόραση, συνολικής αξίας ?1,600 περίπου ευρώ.

Σε έρευνα που ακολούθησε με δικαστικό ένταλμα στην οικία της 27χρονης, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο μαύρες θήκες που περιείχαν μια ηλεκτρική κιθάρα, χρώματος κόκκινου και μια ξύλινη κιθάρα, χρώματος μαύρου, διάφορα κοσμήματα και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών, διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, 7 κινητά τηλέφωνα, 24 γυναικεία ρολόγια διαφόρων μαρκών, δύο τηλεοράσεις και ένα λιβέρι.

Η 27χρονη δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις όσον αφορά την προέλευση των εν λόγω αντικειμένων λέγοντας πως τα αντικείμενα που ανευρέθηκαν σπίτι της τα αγόρασε από κάποιο ξένο. Ακολούθως συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Ακολούθως η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη του συμβίου της.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά την υπόθεση. Σημειώνεται σύμφωνα με πληροφορίες πως το ζευγάρι είχε απασχολήσει επανειλημμένα την Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου.