Χιονισμένες αρκετές κοινότητες στην Επαρχία Πάφου

Ελαφρά χιονόπτωση σημειώθηκε γύρω στις 3 την αυγή


στην περιοχή της Λαόνας αλλά και στο χωριό Καλλέπεια της Επαρχίας Πάφου . Χιόνι ύψους 5 περίπου εκατοστών έπεσε στον Κάθηκα και τις Αρόδες και λιγότερο στην γειτονική Δρούσεια.

Οι δρόμοι που οδηγούν και προς τις τρεις αυτές κοινότητες αλλά και προς την Καλλέπεια έχουν καταστεί ολισθηροί και η αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς που κινούνται στους δρόμους αυτούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ο πρόεδρος της κοινοτικής αρχής Καλλέπειας, Νίκος Σαββίδης ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η κοινότητα του «ξύπνησε στα άσπρα» . Εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του, γιατί,- όπως είπε-, η χιονόπτωση σε αρκετές περιπτώσεις αποτελεί ευωδία για την γεωργία και σκοτώνει τα μικρόβια που κάνουν ζημιά στις γεωργικές καλλιέργειες.

Σύμφωνα με τον κ Σαββίδη χιονόπτωση στην κοινότητα του, σημειώθηκε πριν δύο χρόνια.

Με τα «χιόνια ξύπνησε» και η κοινότητα των Αρόδων σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Ματθαίο Στεφάνου. Ο κ Στεφάνου ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, ανέφερε πως στην κοινότητα του που βρίσκεται σε υψόμετρο 600 μέτρων , κάθε χρόνο χιονίζει. Σύνεστησε επίσης προσοχή στους οδηγούς , γιατί όπως ανέφερε ο δρόμος είναι πολύ ολισθηρός.

Σήμερα στην κοινότητα των Αρόδων , συνέχισε , διαμένουν 90 περίπου κάτοικοι, κυρίως ηλικιωμένοι , οι οποίοι ωστόσο συνήθισαν στην εικόνα των χιονών .

Εξάλλου χιονόπτωση σημειώθηκε και στην ορεινή κοινότητα του Κάθηκα που βρίσκεται σε υψόμετρο 685 με 700 μέτρων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Μενέλαο Τούρβα.

Ο κ Τούρβας δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως « όλα στην κοινότητα του , έχουν ασπρίσει» . Συνήθως είπε, χιονίζει μια φορά το χρόνο, και πιο συχνά κατά τους μήνες Φλεβάρη και Μάρτη, φέτος συνέχισε τα χιόνια επισκέφτηκαν την κοινότητα του πιο νωρίς.

Σήμερα στην κοινότητα , συνέχισε ο κ Τούρβας διαμένουν 438 κάτοικοι ηλικιωμένοι αλλά και νέοι.

ΚΥΠΕ/ΚΠ /