Χρειαζόμαστε ισχυρή θωράκιση όσο είμαστε υπό κατοχή δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής

Χρειαζόμαστε ισχυρή θωράκιση όσο είμαστε υπό κατοχή δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής

Όσο συνεχίζεται η κατοχή και όσο η τουρκική απειλή είναι παρούσα


χρειαζόμαστε ισχυρή αμυντική θωράκιση και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις δήλωσε από την Πάφο ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου επισκεπτόμενος το στρατόπεδο Χρίστου Κέλη και Μιλτιάδη Στυλιανού στην Κισσόνεργα . Ο κ Ομήρου που συνοδευόταν από τους τέσσερις βουλευτές της επαρχίας εξέφρασε στο πλαίσιο της επίσκεψης του ως Βουλή των Αντιπροσώπων την σταθερή και ολόθερμη υποστήριξη προς τις αμυντικές δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο κ Ομήρου ανέφερε επίσης πως ανεξάρτητα από την οικονομική κρίση η πολιτεία η εκτελεστική εξουσία και η Βουλή των αντιπροσώπων οφείλουν ,να ανταποκρίνονται σε αυτό το υπέρτατο καθήκον της στήριξης της άμυνας μας η οποία πρέπει να είναι κορυφαία παράμετρος μιας σωστής εθνικής στρατηγικής που θα οδηγήσει- όπως είπε – στην σωστή δίκαιη δημοκρατική λύση του κυπριακού προβλήματος.

Ευχήθηκε επίσης, στην ηγεσία της εθνικής φρουράς και στους εθνοφρουρούς , Καλή Ανάσταση υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι « η Αγία εβδομάδα και τα πάθη του Χριστού συμβολίζουν τα πάθη του έθνους και η Ανάσταση και η κορυφαία γιορτή της Ορθοδοξίας συμβολίζει και την δικαίωση των αγώνων του έθνους».

Σήμερα πρόσθεσε , που περνούμε δύσκολες ώρες εξαιτίας της δεινής οικονομικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα μας, η Ανάσταση αποτελεί μια μεγάλη ελπίδα για τον λαό μας ο οποίος είναι υποχρεωμένος δυστυχώς να σηκώσει το βάρος της οικονομικής κρίσης πέραν και της κατοχής , ένα βάρος το οποίο σηκώνει για 39 και πλέον χρόνια, όπως είπε,  με στόχο να υπάρξει έξοδο από μνημόνια και δανειακές συμβάσεις με στόχο να μπούμε ξανά στο δρόμο της ανάπτυξης , και να επιστρέψουμε στην ευημερία λελογισμένα χωρίς τις υπερβολές του παρελθόντος χωρίς σπατάλες χωρίς υπερκαταναλωτισμό που έπληξαν δυστυχώς την οικονομία της χώρας μας και την οδήγησαν στην σημερινή κρίση.

Σε ότι αφορά τους ευρωπαίους εταίρους μας, ο κ. Ομήρου επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε η αλληλεγγύη την οποία όφειλαν να επιδείξουν προς τον λαό μας παραμένουμε σταθερά προσανατολισμένοι προς το Ευρωπαϊκό όραμα σταθερά προσανατολισμένοι στην συμμετοχή μας προς την ΕΕ αγωνιζόμενοι μαζί με τους υπόλοιπους λαούς της ΕΕ για να υπάρξει αλλαγή κατεύθυνσης στην Ευρώπη και για να δικαιωθούν και να καταξιωθούν οι βασικές θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ, που είναι όπως κατέληξε « οι αρχές της αλληλεγγύης, της κοινωνικής συνοχής, και του σεβασμού των δικαιωμάτων».

ΚΥΠΕ/ΚΠ/