Χωρίς σύστημα συναγερμού εξακολουθεί να παραμένει το Α Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ

Πρόβλημα με το σύστημα συναγερμού αντιμετωπίζει το Α Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ ,


σύμφωνα με τον Διευθυντή του σχολείου Όμηρο Ομήρου.

Ο κ Ομήρου ανέφερε πως το πρόβλημα της λειτουργίας του συναγερμού εκκρεμεί από το2008 όταν μάλιστα είχε ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και η αναβάθμιση του σχολείου.

Από τότε μέχρι σήμερα , ανέφερε ο κ Ομήρου, υπάρχει σε εξέλιξη μια αλληλογραφία ανάμεσα στην Διεύθυνση του σχολείου και τη Σχολική Εφορεία , το Σύνδεσμο Γονέων , τις Τεχνικές υπηρεσίες , την ιδιωτική εταιρεία που εγκατέστησε το σύστημα και το αποτέλεσμα – όπως είπε- είναι μηδενικό.

Το αποτέλεσμα πρόσθεσε είναι να γίνονται τακτικά διαρρήξεις και κλοπές ακριβού εξοπλισμού , και ουδείς να μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα. “Θεωρώ” σημείωσε, “ότι πρόκειται για ένα φαινόμενο απαράδεκτο και ακραίο, γιατί Δημοτικά, Γυμνάσια, και Λύκεια ολόκληρης της Κύπρου έχουν το δικό τους σύστημα εκτός από το σχολείο αυτό”, το οποίο μάλιστα – όπως είπε- “πολλοί το θεωρούν προνομιούχο και καλά εξοπλισμένο”.

Επεσήμανε ακόμη πως η Διεύθυνση του Σχολείου έχει κάνει όλα τα απαραίτητα διαβήματα , αλλά δυστυχώς “ το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι απογοητευτικό”.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου Μαρία Ζαβρού παραδέχτηκε ότι υπάρχει αδιέξοδο στο θέμα αφού επιχειρηματίας που έχει εγκαταστήσει το σύστημα ισχυρίζεται ότι η ζημιά οφείλεται στην καταστροφική έκρηξη στο Μαρί και στην απότομο αυξομείωση της ηλεκτρικής τάσης ισχυρισμό, τον οποίο φαίνεται να αντικρούουν και να απορρίπτουν οι τεχνικές υπηρεσίες που τονίζουν ότι το σύστημα δεν είχε τεθεί καν σε λειτουργία. Η Σχολική Εφορεία κατέληξε δεν έχει πάντως την οικονομική δυνατότητα να εγκαταστήσει νέο σύστημα στο Σχολείο

Στο μεταξύ με αφορμή νέα διάρρηξη αίθουσας διδασκαλίας και κλοπή και δεύτερου βιντεοπροβολέα από το Α Λύκειο Εθνάρχη Μακαρίου του Γ , το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Γονέων & Κηδεμόνων του Α΄ Λυκείου Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Πάφου μέσω επιστολής του προς την Πρόεδρο και τα Μέλη της Σχολικής Εφορείας Πάφου εκφράζει γραπτώς τη δυσαρέσκεια του και τον προβληματισμό του για την μη ύπαρξη συστήματος συναγερμού στο χώρο.