Στο Κακουργιοδικείο Πάφου 60χρονος Βρετανός για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης 11χρονης

Στο Κακουργιοδικείο Πάφου 60χρονος Βρετανός για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης 11χρονης

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να προσαχθεί σήμερα εκ νέου ο 60χρονος από τη Βρετανία για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άσεμνης επίθεσης ανήλικης.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου με την κατάθεση της 11χρονης η οποία ωστόσο σε κάποιο στάδιο λόγω αδιαθεσίας που αισθάνθηκε διακόπηκε μετά από απόφαση του προέδρου του Κακουργιοδικείου Άγγελου Δαυίδ.


Η υπόθεση ορίστηκε εκ νέου σήμερα ενώ ο 60χρονος παραμένει υπό κράτηση στις κεντρικές φυλακές.

Σημειώνεται ότι αρχικά η σύλληψη του 60χρονου έγινε την 1η Σεπτεμβρίου στις 15:50 για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου και άσεμνης επίθεσης μετά την καταγγελία συγγενικών προσώπων 11χρονης από την Πάφο.

Σύμφωνα με την καταγγελία μεταξύ της περιόδου Ιουνίου με Αύγουστο του 2015, ο 60χρονος από τη Βρετανία μόνιμος κάτοικος Κύπρου φέρεται πως κακοποιούσε σεξουαλικά, το 11χρονο κοριτσάκι.

Ο 60χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της 11χρονης και ήταν σε θέση να επισκέπτεται την οικογένεια στο σπίτι τους.

Η 11χρονη φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τις παρενοχλήσεις σε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο ακολούθως προχώρησε στην καταγγελία της υπόθεσης στην Αστυνομία.

Η Αστυνομία αμέσως άρχισε την εξέταση της υπόθεσης αρχικά με την κατάθεση από την 11χρονη και ακολούθως από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπεί η Α’ δημόσιος κατήγορος Ξένια Ξενοφώντος.

Συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου είναι ο δικηγόρος Κώστας Σιαηλής.

Τη σύνθεση του κακουργιοδικείου απαρτίζουν οι πρόεδρος Άγγελος Δαυίδ, ο Ανώτερος Δικαστής Δημήτρης Κίτσιος και ο Επαρχιακός δικαστής Κώστας Σατολιάς.