Καταγγελία σε εξεταστή οδήγησης για τρακάρισμα

Καταγγελία σε εξεταστή οδήγησης για τρακάρισμα

Επιστολή με την οποία καταγγέλλει συγκεκριμένο εξεταστή του Τμήματος Οδικών Μεταφορών ότι προκάλεσε ατύχημα κατά την εξέταση υποψήφιου οδηγού και εγκατέλειψε τη σκηνή χωρίς να αναφέρει το συμβάν, απέστειλε στον Υπουργό Μεταφορών ιδιοκτήτρια σχολής οδηγών.

Το πρωτοφανές συμβάν βάσει της καταγγελίες έγινε πριν τέσσερις μέρες στην Πάφο και ο εξεταστής έδωσε οδηγίες στην εξεταζόμενη να συνεχίσει τη διαδικασία ως να μην συνέβη το παραμικρό, παρά τις διαμαρτυρίες της τελευταίας.


Σύμφωνα με την επιστολή της ιδιοκτήτριας της σχολής, κατά την εξέταση το όχημα της σχολής στο οποίο βρισκόταν ο εξεταστής με την υποψήφια νέα οδηγό συγκρούστηκε με σταθμευμένο όχημα σε σημείο που η υποψήφια επιχειρούσε στάθμευση με την όπισθεν, βάσει των οδηγιών της. Κατά τη διαδικασία το όχημα της σχολής οδηγών χτύπησε το σταθμευμένο αυτοκίνητο, προκαλώντας μάλιστα σύμφωνα με τη διαμαρτυρόμενη και αρκετές ζημιές και στα δύο οχήματα.

Ο εξεταστής ωστόσο, υποστηρίζει η ιδιοκτήτρια της σχολής, έδωσε οδηγίες στην εξεταζόμενη να συνεχίσει το δρομολόγιο της, εγκαταλείποντας τη σκηνή, παρά τις ενστάσεις και παρατηρήσεις της για το γεγονός αυτό. Από την ημέρα του περιστατικού μάλιστα, τονίζεται στην επιστολή της ιδιοκτήτριας της σχολής, το πρωτοφανές αυτό περιστατικό δεν αναφέρθηκε σε κανένα από τον εξεταστή και το αρμόδιο Τμήμα δεν είχε ενημέρωση για το τι είχε συμβεί, μέχρι που η ίδια προέβη στις παραστάσεις όταν διαπίστωσε τις ζημιές στο όχημα της.

Μετά την επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό, το ΤΟΜ και οι άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες έχουν αρχίσει τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Πηγή: Φιλελεύθερος