“Έβρεξε” κρατήσεις σήμερα στην Πάφο

“Έβρεξε” κρατήσεις σήμερα στην Πάφο

Διάταγμα κράτησης τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 59χρονης από την Ουκρανία για υπόθεση πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον της 59χρονης εξετάζεται υπόθεση πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος.


Η 59χρονη φέρεται να είχε στην κατοχή της πλαστό διαβατήριο της Λετονίας και με αυτό πέτυχε να εγγραφεί και να παραμείνει, όπως διαφάνηκε, παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ανακρινόμενη η 59χρονη παραδέχτηκε τα αδικήματα, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σήμερα προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης για την έκδοση διατάγματος κράτησής της προς διευκόλυνση των ανακρίσεων.

4ήμερη κράτηση 3 ατόμων για διάρρηξη κατοικίας στην Πέγεια

Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων προχώρησε το Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση διάρρηξη και κλοπής κατοικίας στην Πέγεια που σημειώθηκε χθες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, έγινε καταγγελία από τον ιδιοκτήτη κατοικίας στην Πέγεια ότι άγνωστοι εισήλθαν σ’ αυτή ενώ απουσίαζε από το σπίτι του και απέσπασαν ένα laptop και μία τηλεόραση.

Μέλη του αστυνομικού σταθμού Πέγειας και του ΤΑΕ Πάφου μετέβησαν στην σκηνή και συνέλεξαν διάφορα τεκμήρια με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών.

Έπειτα από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία, προέκυψε μαρτυρία που οδήγησε στην σύλληψη τριών προσώπων από τη Βουλγαρία και το Ζιμπάμπουε και ενός ατόμου από την Ελλάδα.

Τα τέσσερα πρόσωπα προσήχθησαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου το οποίο εξέδωσε διατάγματα κράτησης τεσσάρων ημερών εναντίον των τριών. Το άτομο από την Ελλάδα αφέθηκε ελεύθερο αφού δεν προέκυψε τίποτα εναντίον του.

Ενώπιον δικαστηρίου ο ύποπτος για την κλοπή πυρομαχικών

Διάταγμα κράτησης 6 ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 27χρονου από την Γεροσκήπου, για την κλοπή πυρομαχικών από την Αεροπορική Βάση “Ανδρέας Παπανδρέου” τον περασμένο μήνα.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο ο ύποπτος συνελήφθη μετά την ολοκλήρωση των εργαστηριακών εξετάσεων στα διάφορα τεκμήρια, αλλά και μετά από νέα στοιχεία που εξασφάλισαν οι ανακριτές.

Ο ίδιος πάντως αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση και οι ισχυρισμοί του διερευνώνται.

Σύμφωνα με την αστυνομία το βράδυ της 17ης Δεκεμβρίου άγνωστοι αφού πέτυχαν είσοδο στην αεροπορική βάση παραβιάζοντας τρεις θύρες ασφαλείας στην περίμετρο του αεροδρομίου, επιτέθηκαν στον φρουρό και έκλεψαν στρατιωτικό κιβώτιο που περιείχε τέσσερις έμφορτες σφαιροθήκες στρατιωτικού όπλου με 60 σφαίρες.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ο οπλισμός εντοπίστηκε στο παρεκκλήσι της Αγίας Βρυαίνης στα Μανδριά από τον ιερέα της κοινότητας κι αφού παραλήφθηκε από την αστυνομία στάληκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας.

Πηγή: iKypros/Ant1iwo