Έφοδος Φαίδωνος στο Μουσείο

Έφοδος Φαίδωνος στο Μουσείο

Σαν θύελλα ο Φαίδωνας Φαίδωνος έκανε χθες έφοδο στις αποθήκες του αρχαιολογικού μουσείου Πάφου την ώρα που η διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιοτήτων, Μαρίνα Ιερωνυμίδου, ξεναγούσε δημοσιογράφους για να απαντήσει επιτόπου στις καταγγελίες του δημάρχου για αρχαιοκαπηλία. Επιτόπου, έστω και ακάλεστος, εμφανίστηκε ο δήμαρχος εκπλήττοντας τους παρευρισκόμενους και χωρίς δισταγμό έστησε καβγά με την κ. Ιερωνυμίδου, επαναλαμβάνοντας τις καταγγελίες του, και στη συνέχεια κάλεσε τους δημοσιογράφους στο Δημαρχείο για να τους πει περισσότερα. Οι δημοσιογράφοι έσπευσαν για να τον ακούσουν να δηλώνει κατηγορηματικά: «Ναι, μέσα στο Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει αποκτήσει πλοκάμια και συνεργάτες κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας».

Η αποφασιστικότητα του κ. Φαίδωνος δίνει νέα διάσταση στις καταγγελίες, που κάνει επί μέρες, χωρίς όμως οι αρμόδιες Αρχές να δίνουν την πρέπουσα σημασία. Ο δήμαρχος ανέφερε χθες και συγκεκριμένη υπόθεση: Βρέθηκαν αρχαία από το τοπικό μουσείο πεταμένα σε παραλία της Τίμης, κατόπιν ειδοποίησης των αρχαιοκάπηλων εκ των έσω, όπως είπε, και εμπλοκής του υποκόσμου.


Από την πλευρά της η κ. Ιερωνυμίδου, που απορρίπτει την πιθανότητα αρχαιοκαπηλίας στο τμήμα της, εξήγησε ότι η είσοδος και διακίνηση στους αποθηκευτικούς χώρους δεν γίνονται ανεξέλεγκτα. «Στόχος του Τμήματος Αρχαιοτήτων είναι να διαλυθούν όλες οι λανθασμένες εντυπώσεις που έχουν συσσωρευτεί μέχρι σήμερα», είπε. Ωστόσο, παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί δεν ερευνώνται οι καταγγελίες του Φαίδωνος και παραμένουν αιωρούμενες, αφού δεν γίνονται από έναν άσχετο πολίτη αλλά από τον δήμαρχο της πόλης ο οποίος προφανώς γνωρίζει τι λέει.

Πηγή: Φιλελεύθερος