Αθλητική ημερίδα εις μνήμη της Μαριάννας Ζαχαριάδη στα Κελοκέδαρα της Πάφου

Αθλητική ημερίδα εις μνήμη της Μαριάννας Ζαχαριάδη στα Κελοκέδαρα της Πάφου

Η δεύτερη αθλητική ημερίδα εις μνήμη της Μαριάννας Ζαχαριάδη πραγματοποιήθηκε στα Κελοκέδαρα της επαρχίας Πάφου, με τη συμμετοχή αρκετών οργανωμένων συνόλων αλλά και σωματείων, όπως το ΓΣΟ και το ΓΣΕ και ποδηλατικοί όμιλοι.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο κοινοτάρχης Μάριος Ζαχαριάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση της αθλήτριας με τη κοινότητα. Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού Ανδρέας Νεοφύτου, ο οποίος ανέφερε πως το κοινοτικό συμβούλιο Κελοκεδάρων και ο σύνδεσμος απόδημων διοργάνωσαν για δεύτερη συνεχή χρονιά αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός, για να εκφράσουν το θαυμασμό και την εκτίμησή τους για τη συνεισφορά της Μαριάννας Ζαχαριάδη στην αθλητική οικογένεια της Κύπρου και Ελλάδας.


Η Μαριάννα, είπε, υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, που πέρασε από τον ελληνικό και τον κυπριακό στίβο, ήταν βασικό μέλος της εθνικής ομάδας στίβου στην Ελλάδα μέχρι το 2007, ενώ ακολούθως αποφάσισε να αλλάξει υπηκοότητα και να αγωνισθεί με το χρώμα της Κύπρου.

Ανέφερε πως το ατομικό ρεκόρ της Μαριάννας ήταν 4.45 μέτρα και σε ηλικία μόλις 19 ετών κατέκτησε τη δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο στο επί κοντώ στους μεσογειακούς αγώνες που έγιναν στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Επίσης κατέκτησε τη δεύτερη θέση και αργυρό μετάλλιο στους κοινοπολιτειακούς αγώνες που έγιναν στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Πρόσθεσε πως η επίδοση της Μαριάννας, στην Πεσκάρα της Ιταλίας, με 4.45 στο επί κοντώ, παραμένει μέχρι και σήμερα η 6η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην κατηγόρια των νεανίδων.

Η Μαριάννα Ζαχαριάδη είχε την τύχη, και την ευλογία του Θεού, συνέχισε ο κ. Νεοφύτου, να εμπλακεί με τον αθλητισμό από παρά πολύ μικρή ηλικία διότι είχε πατέρα τον καθηγητή φυσικής αγωγής και μαραθωνοδρόμο Λούκα Ζαχαριάδη από τα Κελοκέδαρα, αλλά και θείο καθηγητή φυσικής αγωγής τον Παναγιώτη Ζαχαριάδη.

Ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε επίσης στα λόγια του προπονητή της αθλήτριας που συχνά έλεγε, όπως είπε, πως η Μαριάννα Ζαχαριάδη ήταν ένα σπάνιο ατόφιο ταλέντο, η πιο προικισμένη και εξελίξιμη αθλήτρια στο αθλητισμό, αλλά και στις αναφορές της Ελευθερίας Χριστοφή που είχε πει πως “μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με άστρο, η Μαριάννα ήταν από αυτούς. Ήταν γεννημένη αθλήτρια με τα όλα της. Αθλήτρια δεν σημαίνει μόνο επίδοση αλλά ήθος, σεβασμός, ευγενής άμιλλα. Τα είχε όλα».

Πριν την αθλητική ημερίδα τελέστηκε μνημόσυνο στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.