ΑΚΕΛ Γεροσκήπου Vs  Μιχάλης Παυλίδης

ΑΚΕΛ Γεροσκήπου Vs Μιχάλης Παυλίδης

Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που παρατηρούμε, κυρίως τον τελευταίο καιρό,


διαλυτικές συμπεριφορές στον Δήμο Γεροσκήπου από πλευράς του Δημάρχου Μιχάλη Παυλίδη.

Η εμμονή του Δημάρχου για συνένωση Δήμων σε επαρχιακό επίπεδο, που υπονομεύει την ίδια την ύπαρξη του Δήμου Γεροσκήπου, οι δημόσιες αναφορές του περί πλεονάζοντος προσωπικού στον Δήμο (συνολικά είκοσι άτομα!), που προετοιμάζουν το έδαφος για τη διάλυση, ουσιαστικά, των δημοτικών υπηρεσιών, και οι, από μέρους του, αυθαίρετες καταστρατηγήσεις των δικαιωμάτων των εργαζομένων, προκαλούν μεγάλο προβληματισμό για την πορεία του Δήμου μας.

Ο κ. Παυλίδης δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να εργάζεται για την κατάργηση του Δήμου Γεροσκήπου. Οι δημότες της Γεροσκήπου τον εμπιστεύθηκαν στο «τιμόνι» του Δήμου, στη βάση του προγράμματός του για μια «Νέα Εποχή». Δεν νομίζουμε ότι αυτή η «νέα εποχή» περιελάμβανε την κατάλυση του Δήμου Γεροσκήπου. Οι, «κάθε τρεις και λίγο», αναφορές του για το θέμα στον επαρχιακό Τύπο, η επιστολογραφία του με την Ένωση Δήμων και η πρόσφατη τοποθέτησή του στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δήμων, καταδεικνύουν τις πραγματικές προθέσεις του Δημάρχου. Οι επανειλημμένες, μάλιστα, αναφορές του για πλεονάζον εργατοϋπαλληλικό προσωπικό στον Δήμο, της τάξης των είκοσι ατόμων, αποδεικνύουν την πρόθεσή του να υποβαθμίσει τις υπηρεσίες του Δήμου, μέσω απολύσεων, έτσι ώστε να εξυπηρετηθεί ο απώτερός του στόχος, που φαίνεται να είναι η εξαφάνιση του Δήμου Γεροσκήπου από τον χάρτη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η αντιεργατική του πολιτική κορυφώνεται με ετσιθελικές παραβιάσεις της συλλογικής σύμβασης, γεγονός που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον Δήμο σε εργατική αναταραχή.

Καλούμε τον Δήμαρχο Μιχάλη Παυλίδη να εργαστεί όχι για την κατάλυση, αλλά για την ενδυνάμωση του Δήμου Γεροσκήπου. Μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, συλλογικότητας και αλληλοσεβασμού, ο Δήμαρχος θα πρέπει να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, για την αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Γεροσκήπου. Σε αυτή του την προσπάθεια θα μας έχει όλους στενούς συμπαραστάτες.

Το Γραφείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΚΕΛ Γεροσκήπου