Τη διοργάνωση μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στο Εμπορικό Κέντρο της Πάφου εισηγείται ο Β. Δημητρίου

Τη διοργάνωση μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στο Εμπορικό Κέντρο της Πάφου εισηγείται ο Β. Δημητρίου

Την καθιέρωση εβδομαδιαίων μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων στο Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της Πάφου


κατά την διάρκεια των μηνών Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, εισηγείται με γραπτή ανακοίνωση του, ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ Βάσος Δημητρίου.

Ο κ Δημητρίου , εισηγήθηκε όπως ο Δήμος Πάφου απευθυνθεί σε τοπικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα διαφόρων συλλόγων, σε ιδιωτικές μουσικές σχολές, στο μουσικό ωδείο αλλά και στη φιλαρμονική του Δήμου για δωρεάν παροχή των υπηρεσιών τους.

Προτείνει επίσης όπως οι εκδηλώσεις γίνονται δύο φορές την εβδομάδα , Σάββατο πρωί και ένα πρωινό μιας άλλης καθημερινής ημέρας σε διαφορετικό χώρο εντός του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της Πάφου.

Μ’αυτή μας την ενέργεια, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα δημιουργηθούν περισσότερες προϋποθέσεις για να επισκεφθεί περισσότερος κόσμος, ντόπιοι και τουρίστες το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο της Πάφου και θα βοηθηθούν οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ Δημητρίου οι καταστηματάρχες της περιοχής του Εμπορικού Κέντρου δικαιολογημένα νιώθουν ότι έχουν αδικηθεί από την ολιγωρία του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει ουσιαστικά μέτρα ώστε να επιβιώσουν.

Η λεγόμενη ανάπλαση, προστίθεται στην ανακοίνωση, έχει παραπεμφθεί

στις « ελληνικές καλένδες» λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά δεν υπήρξαν έγκαιρες και ουσιαστικές ενέργειες από την Δημοτική Αρχή για να άρχιζαν οι εργασίες πριν από την οικονομική κρίση.

Η πρόταση επίσης, της Δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ , συνεχίζει για μετακίνηση των Γραφείων του οικονομικού τμήματος εντός της περιοχής αυτής με στόχο να βοηθηθούν οι καταστηματάρχες έχει απορριφθεί από την ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ ευχήθηκε τέλος να εγκριθεί η πρόταση του για τις εβδομαδιαίες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού από την Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου Πάφου.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/