Ανάγκη αυξησης του προσωπικού στους ελέγχους ταξιδιωτικών εγγράφων και αποσκευών

Ανάγκη αυξησης του προσωπικού στους ελέγχους ταξιδιωτικών εγγράφων και αποσκευών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Συγκοινωνιών και Έργων εξέτασε το πιο πάνω ζήτημα, σε σημερινή συνεδρία της, στα πλαίσια της οποίας επιβεβαιώθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους η ύπαρξη του αναφερόμενου προβλήματος και η ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του.

Από την όλη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα οφείλεται στην έλλειψη αναγκαίου αριθμού προσωπικού, το οποίο συναφώς μεγεθύνεται σε ημέρες και ώρες της εβδομάδας που οι αφίξεις ή αναχωρήσεις επιβατών είναι αυξημένες. Έχει διαφανεί, μετά από τη σχετική ενημέρωση της Επιτροπής, ότι το πρόβλημα για φέτος οξύνθηκε σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, καθότι οι σημερινές επικρατούσες συνθήκες για ενδεχόμενα τρομοκρατικά επεισόδια και οι διάφορες συστάσεις οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ενδελεχέστερους ελέγχους, επιβάλλουν τη λήψη αυξημένων μέτρων ασφαλείας στους Αερολιμένες, γεγονός που προϋποθέτει μεγαλύτερο αριθμό προσώπων για εκτέλεση αυτών των καθηκόντων.


Επειδή το εν λόγω πρόβλημα σηματοδοτεί μια αρνητική εικόνα για το κράτος και ενδεχομένως θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία αφού επηρεάζονται αρνητικά το τουριστικό προϊόν του τόπου, η Κοιν. Επιτροπή, εκτιμώντας όσα τέθηκαν ενώπιον της, έκρινε απαραίτητο να απευθυνθεί στον Υπουργό Οικονομικών και να ζητήσει όπως προχωρήσει με όλες τις δέουσες ενέργειες ώστε να εξευρεθεί το απαιτούμενο κονδύλι για την αποζημίωση εργασίας των ατόμων που θα χρειαστούν για επίλυση του προβλήματος.

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Συγκοινωνιών & Έργων Αντώνης Αντωνίου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το όλο ζήτημα θα αντικριστεί θετικά, για λόγους που καθαρά άπτονται συμφερόντων της Δημοκρατίας.

Αντώνης Αντωνίου
Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Επιτροπής
Συγκοινωνιών & Έργων