«Ανθογραφίες» η ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

«Ανθογραφίες» η ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος εγκαινιάζει τη νέα εικαστική περίοδο με την ομαδική έκθεση «Ανθογραφίες». Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή ενώ η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015.

Τα έργα σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν εμπνευσμένα από άνθη γιατί τα άνθη.


Οι καλλιτέχνες άκουσαν τη φωνή των λουλουδιών και οι ανθογραφίες αποτέλεσαν ανεξάρτητη και ιδιαίτερα αγαπητή θεματογραφία ήδη από τον 15ο αιώνα με, ως συνήθως, συμβολικό ή αλληγορικό χαρακτήρα.

Αυτή τη σημειολογική διάσταση οι ανθογραφίες διατηρούν μέχρι σήμερα συμβολίζοντας τόσο τη χαρά της ζωής όσο και το εφήμερο της.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει, προστίθεται στην ανακοίνωση, έργα δεκαέξι καταξιωμένων καλλιτεχνών οι οποίοι μέσα από τις εικαστικές τους καταθέσεις αποκαλύπτουν την πολυσημία των λουλουδιών.

Η αγάπη και η στενή σχέση του ανθρώπου με τα άνθη κατά τη διάρκεια του κύκλου της ζωής του, φόρτισαν και φορτίζουν τον δημιουργό να δώσει τις δικές του εκδοχές και τη σχέση του με τα λουλούδια και κατά προέκταση το πραγματικό ή το νοητικό φως.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Λία Βογιατζή, Κέττα Ιωαννιδου,Ελίνα Ιωάννου, Αντρεάνα Καμπανέλλα, Ανδρέας Καραγιάν, Μαριάννα Κωνσταντή, Κίκος Λανίτης, Λία Λαπίθη, Μαρία Λιανού, Ανδρέας Νικολάου, Νικολέττα Παπαμιχαήλ, Μαρίζα Παρτζίλη, Μάριον Πασχάλη,DavidePuma,Χρίστος Φουκαράς, Νίτσα Χατζηγεωργίου

Η έκθεση που θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 και θα είναι ανοιχτή κατά τις ακόλουθες ώρες: Δευτέρα -Παρασκευή 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ)