Αρχιεπίσκοπος: Τέλος καλό, όλα καλά για το Δ.Σ. της Τρ.  Κύπρου

Αρχιεπίσκοπος: Τέλος καλό, όλα καλά για το Δ.Σ. της Τρ. Κύπρου

Για μένα ποτέ δεν ήτο θέμα η παρουσία εκπροσώπου στο συμβούλιο της τραπέζης Κύπρου, αλλά μου το ζήτησαν επιμόνως, γιατί ήθελαν και η Εκκλησία να ενδιαφερθεί για την Τράπεζα Κύπρου και συγκατάνευσα, δήλωσε στην Τάλα της Πάφου ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ ερωτηθείς σχετικά, προσθέτοντας ωστόσο, πως όταν πληροφορήθηκε ότι δεν είχε τύχει εγκρίσεως από τον διοικητή της Κεντρικής αντέδρασε με όλη τη δύναμη της ψυχής του.


Στο τέλος είπε, « εγκρίθηκε», και δήλωσε, πως εκείνο που έχει να πει είναι « τέλος καλό όλα καλά».
Εμάς συνέχισε, μας ενδιαφέρει η Τράπεζα Κύπρου διότι – όπως είπε- είναι η σπονδυλική στήλη της οικονομίας της πατρίδας μας.
Επεσήμανε ακόμη, πως πρέπει να βοηθήσουμε όλοι ούτως ώστε, η Τράπεζα Κύπρου όχι μόνο να σταθεί αλλά και να μεγαλουργήσει, όπως είχε μια λαμπρή εκατοντάχρονη πορεία, αλλά και να βοηθήσουμε, συνέχισε « ώστε να έχει και μια δεύτερη εκατοντάχρονη πορεία για το καλό της πατρίδος μας, και του λαού μας».
Ο Μακαριώτατος ανέφερε ακόμη πως περνούμε δύσκολες ημέρες, και είπε πως η Εκκλησία θα εργαστεί με όλη τη δύναμη της , ούτως ώστε να σταθεί η τράπεζα Κύπρου.
Ο εκπρόσωπος μας, πρόσθεσε , θα μεταφέρει και τις απόψεις της εκκλησίας της Κύπρου , που πάντοτε συμμετείχε στα θετικά δρώμενα της Κύπρου και θα σταθούμε ανέφερε κοντά στο λαό μας , « να συνεργαστούμε και να εργαστούμε μαζί του σκληρά , και να βγούμε από πάνω απ’ αυτή την κρίση, την οικονομική που ενέσκηψε εσχάτως στην πατρίδα μας».

«Εκλογές στην Γερμανία»

Εύχομαι απόψε να ακούσουμε τα ευχάριστα, και να σταθεί η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ στο λόγο της να βοηθήσει και την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β ερωτηθείς για τις εκλογές στην Γερμανία .

Πιστεύω είπε ο Μακαριότατος, « και ευελπιστώ, ότι εκείνα που δεν μπορούσε να κάμνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ ενόψει των εκλογών, μετά τις εκλογές θα το κάνει με πολύ αγάπη, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κύπρο».

Η Άγκελα Μέρκελ είπε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β ‘ έδωσε υποσχέσεις, και πρόσθεσε « κατανοούσαμε ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου δεν μπορούσε να εξωτερικεύσει τις επιθυμίες της ούτως ώστε να μην ζημιωθεί μελλοντικά».

« Κάνουν λαϊκισμό και μας κατηγορούν»

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του ΑΚΕΛ περί ρατσιστικών και φασιστικών καταστάσεων στην Κύπρο ανέφερε « νομίζω ότι προσπαθούν να κάνουν λαϊκισμό και μας κατηγορήσουν ».

Τότε που εμφανίστηκαν αυτά τα παιδιά είπε « τα κάλεσα και ήρθαν στην Αρχιεπισκοπή και είδα αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά. Και τους είπα, ότι με τα αρνητικά στοιχεία δεν συμφωνώ, ζούμε σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα και πρέπει να είναι δημοκρατικοί πολίτες και ο τόπος αυτός έχει τόσα προβλήματα που δεν πρέπει να του επισωρεύσουμε άλλα προβλήματα».

Το ότι ήθελαν πρόσθεσε, να διωχτούν οι παράνομοι, συμφωνούσα μαζί τους.

Ο Μακαριότατος ανέφερε ακόμη πως « έχουμε χίλια δυο προβλήματα στην Κύπρο, και το μόνο που δεν μας έλειψε είναι οι παράνομοι».

Μάλιστα με ρώτησαν τότε, συνέχισε, τι λέει το Ευαγγέλιο και είπα « το Ευαγγέλιο λέει να αγαπούμε. Τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους, αυτούς τους παράνομους που ήρθαν, αλλά να πάνε στην πατρίδα τους. Δεν είναι ρατσιστικό αυτό, Πεινά ο λαός μας δεν θα έχουμε άλλους αφού ο λαός μας έχει ανάγκη, να παν στην δική τους πατρίδα, και να αναλάβουν την υποχρέωση οι συμπατριώτες τους η κυβέρνησης τους και όχι η δική μας η κυβέρνηση».
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β ανέφερε ακόμη πως δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά αυτά, και πως είναι τουλάχιστον δύο χρόνια που δεν ήρθε κοντά τους.
Πρόσθεσε ωστόσο πως εκεί που ορθοφωνούν θα τους υποστηρίζει και πως εκεί που δεν θα ορθοφωνούν θα τους λέει « κάτσετε κάτω αυτό που πάνε να κάνετε δεν είναι σωστό».

Στην Κύπρο σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β , θέλουμε να διατηρηθεί η πλουραλιστική δημοκρατία.

«Έχουμε δημοκρατία και πρέπει να την περιφρουρήσουμε» , κατέληξε και δεν θα κάνει ο καθένας ότι θέλει.