Αυξημένοι οι πολιτικοί γάμοι στην Πέγεια

Αυξημένοι οι πολιτικοί γάμοι στην Πέγεια

Αύξηση αναμένεται να παρατηρηθεί το 2016 από την τέλεση πολιτικών γάμων στο Δήμο Πέγειας, σύμφωνα με την Λειτουργό Γάμων στο Δήμο Μαρία Γιάγκου.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ η κ. Γιάγκου ανέφερε πως το 2016 αναμένεται αισθητή αύξηση σε σύγκριση με το 2015, λέγοντας ενδεικτικά πως μέχρι τα τέλη του 2015 στο Δήμο Πέγειας αναμένεται να τελεστούν 600 περίπου πολιτικοί γάμοι ενώ το 2016 αναμένεται να τελεστούν περίπου 850 πολιτικοί γάμοι.


Σύμφωνα με την κ. Γιάγκου από την τέλεση πολιτικών γάμων ο Δήμος Πέγειας το 2015 αναμένεται να έχει έσοδα της τάξης των 220 χιλ. ευρώ.

Οι γάμοι στο Δήμο Πέγειας τελούνται – όπως είπε- στην παραδοσιακή περιοχή της Βρύσης των Πεγειώτισων , στις ειδυλλιακές παραλίες που διαθέτει η Πέγεια , στις επαύλεις, στα ξενοδοχειακά καταλύματα, στις θαλασσινές σπηλιές , στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Πέγειας και οπουδήποτε αλλού επιθυμούν οι νεόνυμφοι.

Πρόσθεσε επίσης, πως τα σκήπτρα στην τέλεση των πολιτικών γάμων στο Δήμο Πέγειας, κατέχουν ζευγάρια από τη Βρετανία και τη Ρωσία.

Την Πέγεια παρατήρησε ωστόσο προτιμούν και ζευγάρια από την Ουκρανία, τη Βουλγαρία, τη Πολωνία, το Ισραήλ, το Καναδά, τη Γαλλία τη Γερμανία αλλά ακόμη και από το Εκουαδόρ της Νοτίου Αμερικής.

Η κ. Γιάγκου ανέφερε πως πολλά ζευγάρια Κυπρίων άρχισαν να τελούν πολιτικό γάμο στο Δήμο Πέγειας κάποια εξ αυτών – όπως είπε – ως πρώτο γάμο.