Α. Χρυσάνθου: Ανάγκη για προώθηση των διαδικασιών για παραλαβή και λειτουργία του ΧΥΤΑ

Α. Χρυσάνθου: Ανάγκη για προώθηση των διαδικασιών για παραλαβή και λειτουργία του ΧΥΤΑ

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΧΥΤΑ Ανδρέας Χρυσάνθου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως αποτελεί αναγκαιότητα η προώθηση γρήγορων και αποτελεσματικών διαδικασιών για παραλαβή και λειτουργία του ΧΥΤΑ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη στελέχωσης των εγκαταστάσεων με προσωπικό.

Επιπρόσθετα, ανέφερε, πρέπει να γίνουν με πολύ γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες για έκδοση άδειας βιομηχανικών εκπομπών καθώς και ρύθμιση του θέματος αναθεώρησης του προϋπολογισμού του Συμβουλίου.


Ανέφερε πως απέστειλε επιστολή στους Υπουργούς Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικο και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη, προκειμένου να συμβάλουν ο καθένας, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στην όσο το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση στη μετά την ιδιωτική διαχείριση εποχή.

Αναφορικά με το θέμα της διαχείρισης των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Επαρχίας Πάφου, ανέφερε πως υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα όπως διαχειρίζεται το ίδιο, ως Οικονομικός Φορέας που είναι, τις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Μαραθούντας και ΣΜΑ Πόλης Χρυσοχούς.

Αυτή η διαχείριση, κατέληξε, θα ισχύει μέχρι την ανάληψη διαχείρισης από τον Ανάδοχο που θα προκύψει από τον Ανοικτό Δημόσιο Διαγωνισμό για Διαχείριση / Αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΧΥΤΑ Μαραθούντας.