Β. Δημητρίου: Από το 2008 έκανα καταγγελίες για παραλιακό μέτωπο

Β. Δημητρίου: Από το 2008 έκανα καταγγελίες για παραλιακό μέτωπο

Εάν κάποιος προτρέξει στον έντυπο τοπικό τύπο, στις ραδιοφωνικές εκπομπές και γενικά σε όλα τα τοπικά και παγκύπριας εμβέλειας μέσα μαζικής ενημέρωσης θα διαπιστώσει ότι οι δημόσιες μου καταγγελίες για διαπλοκή και διασπάθιση δημοσίου χρήματος για το πιο πάνω αναφερόμενο έργο, εγίνοντο από το 2008 .

Όπως βέβαια κατάγγελλα επίσης από το 2008 την διασπάθιση δημοσίου χρήματος στο Σ.Α.Π.Α. Πάντοτε έλεγα ότι οι θεσμοί δεν λειτουργούσαν και έκλειναν τα αυτιά τους σε κάθε λογής καταγγελίες μου που είχαν σχέση με υπέρβαση εξουσίας εκ μέρους του δημάρχου Σάββα Βέργα και διασπάθιση δημοσίου χρήματος.


Εγώ που ερευνούσα και κατάγγελλα όλα τα πιο πάνω γινόμουν ο ίδιος στόχος ψευδών και ανυπόστατων κουτσομπολιών.

Σε συνέντευξη μου στην εφημερίδα “Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ της ΠΑΦΟΥ” το Νοέμβριο του 2008 για το θέμα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου σημείωνα:

  1. Ευθύνες στον μελετητή για προχειρότητα στο σχεδιασμό του έργου και οικονομική διαπλοκή.
  2. Ζητούσα την παύση του Μελετητή και καλούσα το Δήμαρχο και τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο να αναλάβουν τις σοβαρές ευθύνες τους έναντι του παφιακού λαού.
  3. Αναρωτιόμουν γιατί η αλληλογραφία μας κοινοποιείτο καθυστερημένα(αμέλεια; δόλος;)
  4. Παράβαση εκ μέρους του Μελετητή στο Συμβόλαιο του με βάσει το άρθρο Α.2.5, σελ. 16 που αφορά την ελλειπή επίβλεψη του έργου.

Με επιστολή μου ημερομηνίας 3 Ιανουαρίου 2009 στο τότε Δημοτικό Μηχανικό Σάββας Σάββα αναφερόμουν στα πολύ σοβαρά προβλήματα που είχαν σχέση με την έναρξη των εργασιών της Γ’ φάσης του έργου και που εγκυμονούσαν κινδύνους για αποζημειώσεις στον εργολάβο λόγω δικής μας ολιγωρίας.

Ζητούσα εξηγήσεις γιατί δεν ορίζονται συχνές συνεδριάσεις της εποπτικής επιτροπής ώστε να επιλυθούν εκκρεμούντα θέματα που αφορούσαν τις έξτρα εργασίες και τις απαιτήσεις του εργολάβου της Α’ φάσης του έργου.

Ζητούσα εξηγήσεις γιατί δεν είχαν αντιμετωπιστεί από την αρχή από τον Αρχιτέκτονα συγκεκριμένα θέματα σχεδιασμού (ύπαρξη ανθώνων μπροστά από το ξενοδοχείο ANNABELLE, κατασκευές μπροστά από το ξενοδοχείο ΑLMYRA κ.λ.π.)

Στην πρώτη ουσιαστική συνεδρία της εποπτικής επιτροπής που έγινε την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008 για εξέταση των έξτρα εργασιών της Α’ φάσης του έργου είχα δηλώσει ότι δεν έμεινα ικανοποιημένος από τον τρόπο παρουσίας των επιπρόσθετων εργασιών.

Τόνισα δε, ότι η ευαισθησία και η θέληση μας για γρήγορη εξέταση των απαιτήσεων του εργολάβου για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην χορηγία των λεφτών από τα διαρθρωτικά ταμεία του κράτους που επιχορηγούνταν από ευρωπαϊκά κονδύλια, δεν θα με εμπόδιζε να αρνηθώ την έγκριση οποιουδήποτε ποσού εφόσον δεν παρουσιάζεται με ικανοποιητικό τρόπο (αρχικά σχέδια σε σχέση με τα τροποποιημένα σχέδια και τα ανάλογα δικαιολογητικά).

Τα ΄΄Σκιάδια΄΄ είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία και που αφορά υπερχρεώσεις μέγιστου βαθμού.

Όλα όμως όσα ανάφερα από το 2008 και εφ’όσον η τότε Γενική Ελέγκτρια του κράτους ήταν γνώστης των καταγγελιών μου αλήθεια τι έκανε; Πού ήταν ο τότε Γενικός Εισαγγελέας; Αυτά δεν πρέπει να είναι μέρος της αναζήτησης ευθυνών;

 

        ΒΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας
                   ΕΔΕΚ