Β.Δημητρίου: Μήνυμα ενότητας στην ΕΔΕΚ

Β.Δημητρίου: Μήνυμα ενότητας στην ΕΔΕΚ

Με πολλή προβληματισμό και λύπη, παρακολουθώ αμήχανα τα διάφορα που συμβαίνουν στο χώρο του ιστορικού μας κόμματος.

Και δεν είναι λίγοι αυτοί που χαίρονται για την κατάσταση που επικρατεί με αποκορύφωμα οι “Νεοσύστατοι πολιτικάντηδες” να κάνουν όνειρα για να ποδοπατήσουν την ΕΔΕΚ.


Η ΕΔΕΚ ήταν παρούσα σε όλους τους αγώνες της πατρίδας μας από τον
εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955-59 στις διακοινοτικές μάχες του 1964-67 και στον αγώνα κατά του προδοτικού πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974.

Είναι οι ΕΔΕΚΙΤΕΣ που ήταν στη πρώτη γραμμή και υπερασπίστηκαν με σθένος τη Δημοκρατία και έχυσαν το αίμα τους κατά τη περίοδο του προδοτικού πραξικοπήματος και της Τουρκικής εισβολής του 1974.

Κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώσει με τις ενέργειες του το ιστορικό αυτό κόμμα. Όλοι μαζί, ενωμένοι, έχουμε καθήκον να συνεχίσουμε την ένδοξη ιστορία αυτού του κόμματος. Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι ΕΔΕΚΙΤΕΣ θέλουν να δουν το κόμμα να δυναμώνει γιατί ο τόπος μας το έχει ανάγκη.

Ας ενώσουμε λοιπόν όλοι τις δυνάμεις μας για να δείξουμε τον σεβασμό μας σε όλα τα παλικάρια –ήρωες του.

Τιμούμε τον ιδρυτή του κόμματος μας που είναι ο Γιατρός Βάσος Λυσσαρίδης, εκτιμούμε τον πρόεδρο Γιαννάκη Ομήρου για την τεράστια συνολική του προσφορά στο κόμμα και τις προσωπικές του μάχες για τη Δημοκρατία στη πατρίδα μας και στηρίζουμε τον νυν πρόεδρο Μαρίνο Σιζόπουλο που με την ψήφο των συναγωνιστών μας βρίσκεται σήμερα στο πηδάλιο της ηγεσίας του κόμματος μας.

ΒΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΕΔΕΚ