Στην κατεδάφιση αποθήκης εργοστασίου προχώρησε ο Δ. Πάφου

Στην κατεδάφιση αποθήκης εργοστασίου προχώρησε ο Δ. Πάφου

Στην κατεδάφιση αποθήκης εργοστασίου επεξεργασίας φυσικής πέτρας και μαρμάρου προχώρησε ο Δήμος Πάφου χωρίς διάταγμα δικαστηρίου και χωρίς διάθεση συνεργασίας και διαβούλευσης με τους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με τον Τεχνικό Διευθυντή του εργοστασίου Γιώργο Περγαντή.

Το εργοστάσιο λειτουργεί από το 1955 μέχρι σήμερα, δίπλα από το Μαρκίδειο θέατρο. Σύμφωνα με τον κ. Περγαντή Συνεργείο του Δήμου μετέβη τις μεσημβρινές ώρες στο εργοστάσιο προσπαθώντας να μετακινήσει αποθήκη.


Οι υπάλληλοι του Δήμου επέδειξαν στους ιδιοκτήτες κάποια επιστολή σύμφωνα με την οποία το εργοστάσιο λειτουργεί παράνομη αποθήκη.
SNV31259
Ο κ. Περγαντή απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως είχε σταλεί ειδοποίηση από το Δ. Πάφου έγινε ιεραρχική προσφυγή η υπόθεση εκδικάστηκε σύντομα χωρίς να προσκληθούν οι ιδιοκτήτες να ακουστούν οι απόψεις τους – όπως ανέφερε- και ακολούθως απορρίφτηκε μαζί με άλλες τρεις προσφυγές.

Ο κ. Περγαντή ερωτηθείς σχετικά είπε πως δεν του παρουσιάστηκε σήμερα κάποιο διάταγμα δικαστηρίου για την μετακίνηση.

Ωστόσο η Τοπική Αρχή από την πλευρά της υποστηρίζει πως με βάση σχετικό άρθρο της δίδεται το δικαίωμα για άμεση μετακίνηση της αποθήκης.

Η υπόθεση ήδη καταγγέλθηκε στην Αστυνομία για κλοπή και κακόβουλη ζημιά υλικών αφού όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες “μερικά εκατομμύρια ευρώ” εκφορτώθηκαν σε φορτηγά χωρίς να καταγραφή η ποσότητα τους .