Β. Δημητρίου: Το “άνοιγμα” της Γρ. Διγενή έδωσε άλλοθι για καθυστερήσεις

Β. Δημητρίου: Το “άνοιγμα” της Γρ. Διγενή έδωσε άλλοθι για καθυστερήσεις

Αιχμηρό το σχόλιο του Δημοτικού Συμβούλου της ΕΔΕΚ Βάσου Δημητρίου μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση του Δημοτικού Συμβουλίου με τους εργολάβους των έργων ανάπλαση. Χαρακτηριστικά για την ανάπλαση των πλατείων γύρω από το Δημαρχείο ανάφερε:

“Η ημερομηνία παράδοσης του όλου έργου βάσει συμβολαίου ορίζεται η 7 Νοεμβρίου 2016. Ο εργολάβος ζητά ήδη 220 ημέρες (7 μήνες παρακαλώ) δικαιολογημένης καθυστέρησης. Οι Αρχιτέκτονες ΔΕΝ είναι σε θέση να απαντήσουν εάν αυτές δικαιολογούνται και θα αναμένομε τις αποφάσεις της Κ.Ε.Ε.Α (κεντρική επιτροπή αλλαγών και απαιτήσεων).


ΑΥΤΟ που με έκαμε έξαλλο όμως είναι θέματα που αφορούν τις οδηγίες που δίνονται ΧΩΡΙΣ να υπολογίζονται όλα τα δεδομένα.

Για παράδειγμα, η Λεωφόρος Γρίβα Διγενή (μπροστά από λύκειο Μακαρίου Γ) δόθηκε στη κυκλοφορία (μονοδρόμηση μέσα από κλουβιά) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΕ ότι αυτό θα έδινε άλλοθι στον εργολάβο για παρεμπόδιση των εργασιών του. Αποτέλεσμα τούτου ο εργολάβος ζητά καθυστερήσεις και επιπρόσθετο ποσό σαν αποζημίωση. Έχω την εντύπωση ότι και σε αυτό το έργο θα έχομεν σοβαρές καθυστερήσεις.

Από τη μια η ύπαρξη αρχαίων τάφων και από την άλλη οι απρόβλεπτες εργασίες διαφόρων υπηρεσιών. ΔΕΝ επιτρέπεται όμως για χάριν εντυπώσεων να δίνονται οδηγίες που δημιουργούν ανώφελο κόστος στο έργο.

Ανάπλαση Πλατείας Κέννεντυ και Εμπορικό Κέντρο

Η εργοληπτική εταιρεία εξακολουθεί να αρνείται να δώσει αναλυτικό και επικαιροποιημένο πρόγραμμα εργασιών. Υπόσχεται ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2016, ημερομηνία παράδοσης του έργου βάσει συμβολαίου θα παραδώσει τις κύριες εργασίες όπως σε πλατεία Κέννεντυ, Μακαρίου, δημόσιο χώρο στάθμευσης οχημάτων ΑΛΛΑ σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι σε θέση να δώσει τελικό χρονοδιάγραμμα παράδοσης ολόκληρου του έργου. ΟΠΩΣ σημείωσα στη σύσκεψη πώς είναι δυνατόν να τοποθετούνται 200 τετραγωνικά μέτρα Γρανίτη την ημέρα από συνεργεία που συνεχώς έρχονται ΑΛΛΑ την επομένη ημέρα φεύγουν; Αυτό είναι το εμβαδόν τοποθέτησης γρανίτη σε ημερήσια βάση ΕΑΝ η εταιρεία έχει στόχο να καλύψει το χαμένο έδαφος. Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ανάδειξη χώρων Συνοικίας Μουττάλου

Το έργο έχει ως ημερομηνία παράδοσης την 2 Ιανουαρίου 2017. Όπως μας έχουν ενημερώσει, λόγω αλλαγών στα σχέδια και λόγω απρόβλεπτων εργασιών σε υπηρεσίες κ.λ.π. η εργοληπτική εταιρεία ζητά επιπρόσθετες 199 ημέρες δικαιολογημένης καθυστέρησης. Οι επιβλέποντες μηχανικοί διαφωνούν και μέχρι σήμερα στις 159 ημέρες που έχουν εξετάσει, εγκρίνουν 119 ημέρες δικαιολογημένης καθυστέρησης. Σε αυτό το έργο πιστεύω ότι θα έχομε σοβαρές καθυστερήσεις λόγω σοβαρών ελλείψεων στα σχέδια και τις προδιαγραφές.

ΒΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Επικεφαλής Δημοτικής ομάδας ΕΔΕΚ.