Για τις 22/11 αναβλήθηκε η εκδίκαση της απάτης των 400 χιλιάδων

Για τις 22/11 αναβλήθηκε η εκδίκαση της απάτης των 400 χιλιάδων

Για τις 22 Νοεμβρίου ορίστηκε εκ νέου από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου η εκδίκαση της υπόθεσης απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλοπής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κλοπή από αντιπρόσωπο, μετά την σύλληψη 54χρονου μηχανολόγου από την Πάφο. Ο 54χρονος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου και καταχωρήθηκε η υπόθεση για την συγκεκριμένη ημέρα.

Στη σύλληψη 54χρονου μηχανολόγου από την Πάφο προχώρησε η Αστυνομία, σχετικά με διερευνόμενες υποθέσεις κλοπής, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η υπόθεση καταγγέλθηκε από δύο 58χρονα αδέρφια από την  ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, που ισχυρίζονται ότι έδωσαν ποσό 406 χιλιάδων ευρώ στον 54χρονο προκειμένου να αναλάβουν από κοινού εργασίες φωτοβολταικών και μηχανολογικών βελτιώσεων σε κτίρια του δημοσίου και ιδιωτικά έργα στην επαρχία Πάφου.


Σύμφωνα με τους παραπονούμενους, τα χρήματα αυτά έδωσαν στον 54χρονο σε διάφορες περιπτώσεις κατά τα έτη 2008 με 2011, όταν και είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν για ανάληψη από κοινού διαφόρων έργων αυτού του τύπου. Όπως ανέφεραν στην Αστυνομία ωστόσο, ο 54χρονος διέθεσε ελάχιστα μόνο χρήματα από το ποσό των 406 χιλιάδων, κατηγορώντας τον ότι οικειοποιήθηκε το υπόλοιπο ποσό.

Οι παραπονούμενοι ανέφεραν ότι καθυστέρησαν τόσο πολύ στην υποβολή της καταγγελίας επειδή προσπαθούσαν αυτά τα χρόνια να ξεπεράσουν τα προβλήματα στη συνεργασία και να προωθηθούν οι εργασίες που ανέλαβαν ή σκόπευαν να αναλάβουν.

Ο 54χρονος από την Πάφο συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και ανακρινόμενος αρνείται ότι πήρε από τα δύο αδέλφια το ποσό που ισχυρίζονται, υποστηρίζοντας ότι έλαβε ένα πολύ μικρό ποσό το οποίο διέθεσε για τα έργα που ανέλαβαν συνεργαζόμενοι.

Οι έρευνες της Αστυνομίας Πάφου συνεχίζονται.

Πηγή: Φιλελεύθερος/Ντόρα Χριστοδούλου