Δρόμος Πάφου-Πόλις: Στις 15 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών

Δρόμος Πάφου-Πόλις: Στις 15 Σεπτεμβρίου συνεδριάζει η Αναθεωρητική Αρχή Προσφορών

Την 15η Σεπτεμβρίου αναμένεται να συνεδριάσει η αναθεωρητική αρχή προσφορών για τον δρόμο Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς , σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου Γιώργο Μάη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Μάη ανέφερε πως ένας από τους προσφοροδότες για το έργο της κατασκευής του δρόμου Πάφου – Π. Χρυσοχούς, έχει προσφύγει στην αναθεωρητική αρχή προσφορών, προσθέτοντας πως η ακρόαση, είχε οριστεί προηγουμένως, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω του covid- 19 και λόγω του ότι η εταιρεία είναι ελληνικών συμφερόντων και οι εκπρόσωποι της εταιρείας δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Κύπρο .


Ο κ. Μάης επεσήμανε πως μετά την ακρόαση από μέρους της αναθεωρητικής αρχής προσφορών η αρχή έχει το δικαίωμα μέσα σε 45 ημέρες να γνωματεύσει κατά πόσο η αναθέτουσα αρχή ορθώς ανέθεσε στον επιτυχόντα προσφοροδότη την προσφορά ή όχι.

Από εκεί και πέρα σημείωσε, είναι ελεύθερος ο καθένας που έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει στα Δικαστήρια.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου σημείωσε πως η διαβεβαίωση που έχει το ΕΒΕ Πάφου από τον Υπουργό Μεταφορών Γ. Καρούσο είναι ότι εάν είναι θετική η γνωμάτευση της αναθεωρητικής αρχής προσφορών, ότι δηλαδή ορθώς έπραξε η αναθέτουσα αρχή που είναι το Υπουργείο Μεταφορών, θα προχωρήσει και θα ενεργοποιήσει την κατοχύρωση που έχει ήδη δοθεί στον επιτυχόντα προσφοροδότη.

Ο κ. Μάης ανέφερε πως η κατασκευή του δρόμου Πάφου – Πόλης Χρυσοχούς έχει χαρακτηριστεί, και πολύ πρόσφατα από το υπουργικό συμβούλιο ως έργο δημοσίου συμφέροντος, σημειώνοντας πως είναι έργο το οποίο θα δώσει ώθηση στη περιοχή.

Καταλήγοντας σημείωσε πως το ΕΒΕ Πάφου θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη των πραγμάτων.

Πηγή: Aftodioikisi.cy