Η Πάφος παραμένει ο “φτωχός συγγενής” και στην εκπαίδευση

Η Πάφος παραμένει ο “φτωχός συγγενής” και στην εκπαίδευση

Η επαρχία της Πάφου θα αντιμετωπίσει τα περισσότερα προβλήματα στην εφαρμογή των όποιων μέτρων υγειονομικής  ασφάλειας στα σχολεία. Στην εκτίμηση αυτή προχωρεί ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του ΔΗΚΟ, Χρύσανθος Σαββίδης, εξηγώντας ότι ο μεγάλος όγκος μαθητών σε δύο γυμνάσια της Πάφου και συγκεκριμένα στα Γυμνάσια Αποστόλου Παύλου και Αγίου Θεοδώρου, με πέραν των 600 μαθητών, σε συνδυασμό με τις λυόμενες αίθουσες και τα μετακινούμενα τμήματα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μαθητών, εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων.

Εδώ και 15 χρόνια, ενώ είναι στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας η ανέγερση ενός Γυμνασίου, ακόμα εξετάζονται διάφορα σενάρια με βάση επιστολή που έχω πάρει από το αρμόδιο υπουργείο”, αναφέρει. “Η πανδημία ανέδειξε την αναγκαιότητα της ύπαρξης νέων σχολικών μονάδων που αν υπήρχαν σήμερα θα διευκόλυναν τις διαδικασίες των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Όταν σε θέματα παιδείας η Πάφος είναι ο φτωχός συγγενής, εμείς οι Παφίτες τι άλλο θα πρέπει να αναμένουμε! Δυστυχώς μόνο κούφια λόγια ακούμε όλα αυτά τα χρόνια και τίποτα ουσιαστικό δεν γίνεται σε βασικά έργα υποδομών“.


Ο Χρύσανθος Σαββίδης κατέληξε τονίζοντας ότι ευχή όλων θα πρέπει πλέον να είναι να εξαφανισθεί το συντομότερο δυνατό η πανδημία του Covid-19 για να έρθουν καλύτερες μέρες για την παιδεία του τόπου.

Πηγή: Pafosnet