Δύο συλλήψεις στην Πάφο για διάφορα αδικήματα και παρεμπόδιση αστυνομικού

Στην σύλληψη δύο προσώπων από την Συρία


προχώρησε χθες μία ώρα πριν τα μεσάνυκτα ο Αστυνομικός Σταθμός Κουκλιών για παρεμπόδιση αστυνομικού κατά τη νόμιμη εκτέλεση του καθήκοντος, για αντίσταση κατά τη σύλληψη , καθώς και για διάπραξη τροχαίων και άλλων αδικημάτων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας γύρω στις 11 χθες βράδυ, εντοπίστηκε στον παλιό δρόμο Πάφου – Λεμεσού να βρίσκεται σταθμευμένο στη λωρίδα ασφαλείας, αυτοκίνητο στο οποίο βρίσκονταν δύο πρόσωπα και το οποίο μύριζε έντονα πετρέλαιο.

Έξω από το αυτοκίνητο υπήρχαν τέσσερα άδεια δοχεία από τα οποία επίσης αναδυόταν μυρωδιά πετρελαίου.

          Όταν τα δύο πρόσωπα κλήθηκαν να εξέλθουν του οχήματος τους για σκοπούς έρευνας, αρνούνταν να το πράξουν παρεμποδίζοντας το έργο της Αστυνομίας.

Ακολούθως συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα και τέθηκαν υπό κράτηση διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια μια κουκούλα με οπές στα μάτια και το στόμα και μια πλαστική μπουκάλα από την οποία αναδυόταν μυρωδιά πετρελαίου.

Ύστερα από έρευνες που διεξήγαγε η Αστυνομία διαφάνηκε πως πρόκειται για άτομα από τη Συρία εκ των οποίων ο ένας ήταν αιτητής πολιτικού ασύλου       και του οποίου η αίτηση απορρίφθηκε.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/