Εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνούς τύπου για τις φετινές παραστάσεις της όπερας Pafos Aphrodite Festival

Εγκωμιαστικά σχόλια του διεθνούς τύπου για τις φετινές παραστάσεις της όπερας Pafos Aphrodite Festival

Με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια τόσο για τη διοργάνωση


όσο και για το υψηλό καλλιτεχνικό επίπεδο, αναφέρθηκαν τα διεθνή εξειδικευμένα περιοδικά «OpéraMagazine» και «ÓperaActual» στο φετινό 15ο PafosAphroditeFestival που πραγματοποιήθηκε στις 6, 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου της Πάφου, με το έργο του G. Donizetti «Το ελιξίριο του έρωτα», σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο περιοδικά -τοOpéraMagazineπουεκδίδεται στη Γαλλία και το Ópera Actualτο οποίοεκδίδεται στην Ισπανία- είναι από τα πιο αναγνωρισμένα στον κόσμο,με δεκάδες χιλιάδες αναγνώστες και συνδρομητές, στους οποίους προσφέρουν μια ολοκληρωμένη και έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την λυρική τέχνη, τις δραστηριότητες των μεγαλύτερων λυρικών οργανισμών και τις διεθνείς παρουσιάσεις των φημισμένων λυρικών τραγουδιστών.

Στην συγκεκριμένη τους έκδοση, τα δύο περιοδικά, προστίθεται στην ανακοίνωση, κάνουν ειδική αναφορά στο PafosAphroditeFestival, μέσω των ανταποκριτών τους που ήρθαν για τον σκοπό αυτό στην Πάφο και παρακολούθησαν τις παραστάσεις της όπερας, γεγονός που αποδεικνύει την διεθνή πλέον καταξίωση του θεσμού και το κύρος που έχει αποκτήσει το φεστιβάλ στον χώρο του λυρικού θεάματος.

Στα δημοσιεύματά τους και τα δύο περιοδικά επισημαίνουν ιδιαίτερα την ιδιάζουσα ομορφιά του χώρου, εκθειάζοντας ταυτόχρονα την σκηνοθετική προσέγγιση του PaoloPanizza και τις εξαιρετικές φωνές των συντελεστών, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/