Εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στην Πάφο

Εκδήλωση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα στην Πάφο

Πολίτες στην Πάφο, κρατώντας πανό και σημαίες στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως « όχι στην λιτότητα της Ευρώπης και της εξαθλίωσης , όχι στο τέλμα και στο φόβο »  και « μικροί λαοί μεγάλο ανάστημα», συμμετείχαν σε εκδήλωση συμπαράστασης προς τον ελληνικό λαό  έξω από το δημοτικό μέγαρο Πάφου, την Παρασκευή το βράδυ.

Η Άντρη Παφίτη, δημότης Πάφου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως η παρουσία των πολιτών έξω από το δημοτικό μέγαρο της Πάφου έχει ως στόχο να βροντοφωνάξουν για την Ελλάδα και να παρακαλέσουν το Θεό να τους φωτίσει και να πουν ένα μεγάλο ΟΧΙ στην ΕΕ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση- όπως είπε-είναι αυτή  που θα θάψει την Ελλάδα, αλλά η Ελλάδα πάντα μπορεί να αναστηθεί.


Ο Πολυνείκης Χαραλαμπίδης, πολίτης, έστειλε το μήνυμα της συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό. Στηρίζουμε είπε «τα αδέρφια μας στην Ελλάδα, και είμαστε κάθετα ενάντιοι στην συνέχιση της πολιτικής της λιτότητας και στα μνημόνια» προσθέτοντας πως ο Ελληνισμός δοκιμάζεται όσο ποτέ άλλοτε και πως θεωρεί καθήκον να είναι στο πλάι των αδερφών τους στην Ελλάδα.

Ο Χάρης Σοφοκλέους είπε πως πρέπει, οι λαοί να αφήνονται ελεύθεροι μακριά από μνημονιακές μέγγενες  και αποικίες χρέους. Πρόσθεσε πως η βούληση του κάθε λαού πρέπει να μείνει απρόσκοπτη και αυτό  το μήνυμα – όπως είπε- πρέπει να σταλεί στους Ευρωπαίους ώστε το Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι να επιστρέψει στον πρωταρχικό του ρόλο.

image

Η Γιούλα Παπαέτη Κουτσοφτίδη μιλώντας στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε πως αυτοί τη στιγμή οι πολίτες της Πάφου συγκεντρώθηκαν έξω από το δημοτικό μέγαρο, σε μια προσπάθεια να δείξουν την αντίσταση τους στην άδικη στάση των υπόλοιπων εταίρων για το θέμα της Ελλάδος .

Ο Δώρος Παφίτης α’ αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών που παρέστη στην συγκέντρωση, έστειλε το μήνυμα της πραγματικής αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό . Εμείς είπε, είμαστε εδώ ούτε για το ΟΧΙ ούτε για το ΝΑΙ, αλλά δίπλα από τον ελληνικό λαό, για να πράξει αυτό που θέλει ελεύθερα, μόνος του χωρίς πιέσεις και κινδυνολογίες. Κάλεσε μάλιστα τον ελληνικό λαό την Κυριακή, μετά από πέντε χρόνια λιτότητας να ψηφίσει  αυτό το οποίο ο ίδιος θέλει. Ο Ανδρέας Νικολαϊδης Επαρχιακός συντονιστής της Συμμαχίας Πολιτών  εξέφρασε την ελπίδα οι εταίροι στην ΕΕ να ακούσουν τη φωνή απόγνωσης του ελληνικού λαού και να αλλάξουν πολιτική.

Ο Ανδρέας Ευλαβής επαρχιακός γραμματέας των Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, είπε πως το ελάχιστο που έχει να προσφέρει ο κυπριακός λαός είναι τη συμπαράσταση στους αδερφούς Έλληνες, σημειώνοντας πως ο φόβος και η τρομοκρατία των Ευρωπαίων είναι πρωτόγνωρη, δεν  έχει  ξαναγίνει, δηλώνοντας πως αυτή η τρομοκρατία πρέπει να γιγαντώσει τους Έλληνες .

Δημότης της Πάφου ο Νίκος Παπαθεοχάρους ανέφερε πως οι ελεύθεροι λαοί πρέπει να ζουν με δική τους βούληση και πρέπει να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους και να μην υποκύπτουν σε εκβιασμούς και φοβίες. Σαν Έλληνας συνέχισε, « νιώθοντας την ιστορία  και τον πολιτισμό μου ,εκτιμώ ότι είναι πιο βαριά η υποχρέωση μου και η ανάγκη μου να διαμαρτυρηθώ για τον τρόπο που συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σήμερα οι Ευρωπαίοι». Πρόσθεσε ακόμη, πως η Κύπρος είναι ένα κομμάτι με ζωντανό ελληνισμό ενώ αναφέρθηκε ακολούθως και στην απουσία εκλεγμένων σε οποιαδήποτε διαμαρτυρία αλλά και σε αρκετές περιπτώσεις  και του κόσμου , δηλώνοντας πως αυτό τον κάνει να αγανακτεί περισσότερο από την συμπεριφορά των Ευρωπαίων .

Η Λένια Τσαδιώτου έστειλε σαφές μήνυμα ότι πρέπει όλοι να αντισταθούμε . Επεσήμανε επίσης πως ηχηρές απουσίες από την εκδήλωση πρέπει να σημειωθούν και να καταγραφούν διότι όταν πρόκειται να υψώσουν τα λάβαρα με την κάθε ευκαιρία το κάνουν για σκοπούς εντυπωσιασμού και λαϊκισμού ενώ σήμερα που είναι μια σημαντική μέρα και επιβάλλεται η παρουσία τους απουσιάζουν. Έστειλε επίσης το μήνυμα όχι στον εξευτελισμό και συνεχάρη τον Α. Τσίπρα που υψώνει ανάστημα και μια μέρα θα τον γράψει – όπως είπε- η ιστορία.

Δημότης Πάφου η Ανθή Λεωνίδου που συμμετείχαν στην χθεσινοβραδινή συγκέντρωση έστειλε το μήνυμα ΟΧΙ στον φόβο και στην Ευρώπη , σημειώνοντας πως ο Έλληνας πρέπει επιτέλους να υψώσει το ανάστημα του.

Την Ελλάδα να μην φοβάται τίποτε και να υπερισχύσει το μεγάλο « ΟΧΙ» κάλεσε η δημότης Ανδρούλα Γέρου, προσθέτοντας πως ο ελληνικός και ο κυπριακός λαός είναι συμπαραστάτες μαζί του σ’ ότι απόφαση πάρουν.

Ο Ανδρέας Νικολαϊδης Επαρχιακός συντονιστής της Συμμαχίας Πολιτών σημείωσε πως η χθεσινοβραδινή εκδήλωση σκοπό είχε να συμπαρασταθεί ο κυπριακός λαός στην προσπάθεια που καταβάλει η Ελληνική κυβέρνηση για μια πιο αξιοπρεπή διαβίωση του ελ\ληνικού λαού. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα όπως οι εταίροι στην ΕΕ να ακούσουν τη φωνή απόγνωσης του ελληνικού λαού και να αλλάξουν πολιτική.

Η αποψινή εκδήλωση αποτελεί εκδήλωση συμπαράστασης όχι μόνο στον λαό της Ελλάδας αλλά και σε όλους τους λαούς της Ευρώπης και σ’ όλα αυτά που συμβαίνουν κόντρα στην ιδέα της Ευρώπης ανέφερε η Ελίζα Χριστοφόρου. Δεν είναι αυτά είπε ούτε που ονειρευτήκαμε ούτε η Ευρώπη που οραματιζόμαστε κατέληξε  .

Η Άννα Τσιέλεπου ανέφερε επίσης « είμαστε κοντά στον ελληνικό λαό που είναι έτοιμος να πει ένα μεγάλο ΟΧΙ », προσθέτοντας πως αξίζει μια καλύτερη τύχη . Είμαι εδώ συνέχισε, « γιατί έχω δύο παιδιά μόνιμα στην Αθήνα, είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίου και ζω την αγωνία τους ότι ψάχνουν για δουλειά».

Νομίζω  κατέληξε, ότι η θέση που αξίζει της Ελλάδας μέσα στην Ευρώπη είναι μια θέση ισάξια με όλα τα μέλη Κράτη της ΕΕ.

Ο Μαρίνος Ευθυμίου είπε πως το μήνυμα της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης είναι η στήριξη προς την ελληνική κυβέρνηση και στον ελληνικό λαό . Η εκδήλωση συνέχισε θέλει να στείλει  το μήνυμα  στους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι το Ευρωπαϊκό πνεύμα είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, ο σεβασμός προς την δημοκρατία και την αξιοπρέπεια του κάθε λαού.

Η Θ. Χαραλαμπίδου διαδήλωσε χθες συμμετέχοντας στην εκδήλωση  υπέρ του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού σημειώνοντας πως δεν είμαστε έλληνες κατά το δοκούν , αλλά νιώθουμε έλληνες με κάθε δυσκολίες οποιασδήποτε Κυβέρνησης και αν ήταν . Διαδηλώνουμε συνέχισε, εναντίον της λιτότητας και της μιζέριας που έχουν φέρει οι Ευρωπαίοι με την λιτότητα στον ελληνικό λαό. Εκτίμησε επίσης πως ο ελληνικός λαός που είναι ένας περήφανος λαός με το κεφάλι ψηλά θα ψηφίσει και θα φέρει το αποτέλεσμα που πρέπει να φέρει για να βγει μια και καλή από τα μνημόνια και τη μιζέρια.

 Το μήνυμα να δοθεί ένα μεγάλο « ΟΧΙ» για την δημοκρατία την αξιοπρέπεια του λαού όχι μόνο της Ελλάδας , αλλά και της Ευρώπης και όλου του κόσμου έστειλε η δημότης Καλλή Χαραλαμπίδου που παρέστη χθες στην εκδήλωση συμπαράστασης.

«Ο λαός της Ελλάδας δοκιμάζεται σκληρά , εμείς εδώ δεν μπορούμε να είμαστε αδιάφοροι , αφού αδιαφορία σημαίνει θάνατος» ανέφερε η Ανδρούλα Ευθυμίου δημότης Πάφου , εκτιμώντας ωστόσο πως  ο ελληνικός λαός είναι γεννημένος και καμωμένος από γερό ατσάλι και θα επιβιώσει.

Ο Στέφανος Μανώλη έστειλε το μήνυμα συμπαράστασης στο δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό μήνυμα για να πρυτανεύσει η λογική και στην Ευρώπη και στα κέντρα αποφάσεων αλλά και μήνυμα δημοκρατίας ώστε – όπως είπε- να αφεθεί ελεύθερα ο ελληνικός λαός να αποφασίσει για την τύχη του και κατ’ επέκταση και το Ευρωπαϊκός λαός .

Η Ισμήνη Σακελλαροπούλου δημότης της Πάφου , ελληνικής καταγωγής, ευχήθηκε « μακάρι να ήταν περισσότεροι Παφίτες στο πλευρό των Ελλήνων σ’ αυτή την συγκέντρωση , την Κυριακή όλη η Ελλάδα θα είναι κάτω στους δρόμους ελπίζουμε να είμαστε και εμείς» Ψηφίζουμε « ΟΧΙ» συνέχισε σ’ αυτή την πανδαισία πίεσης που παθαίνουμε από τα Ευρωπαϊκά κόμματα.  

Εξάλλου η Αντωνία Φιλίππου είπε « θα αγωνιζόμαστε πάντα γιατί το αξίζουμε ως άνθρωποι πρώτα».

Η εκδήλωση που ξεκίνησε στις 20:00 το βράδυ διήρκησε μέχρι αργά.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/