Ενίσχυση κοινών δράσεων για αναβάθμιση του διαμερίσματος Π. Χρυσοχούς

Ομάδα εργασίας αποτελούμενη από τον Δήμο Πόλης Χρυσοχούς,


τη Κοινότητα Νέου Χωρίου, την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, το ΕΒΕ Πάφου , τον ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ, και τοπικούς εκπροσώπους των επισιτιστικών μονάδων, Ξενοδόχων και τα λοιπά , συστάθηκε με σκοπό την εξέταση συγκεκριμένων τρόπων περαιτέρω αναβάθμισης αλλά και προώθησης της περιοχής του διαμερίσματος Πόλης Χρυσοχούς στο πλαίσιο ευρείας συνάντησης που διεξήχθη.

Η εν λόγω ομάδα εργασίας συναντήθηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2014 και μέσα από μια πολύ παραγωγική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων έχουν εξευρεθεί συγκεκριμένοι τρόποι και δράσεις για μια αποτελεσματικότερη συνεργασία. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε μεταξύ άλλων , σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, όπως ενδυναμωθούν οι προσπάθειες εξωραϊσμού ιδιαίτερα των τουριστικών περιοχών με ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας, απομάκρυνσης αυθαίρετων πινακίδων , κατασκευών και άλλων υλικών. Επίσης να αναβαθμιστούν οι χώροι πρασίνου και να εκτελεστούν εκστρατείες καθαριότητας σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αποφασίστηκε ακόμη , όπως αναφέρεται, να εξευρεθούν τρόποι απαγόρευσης της αυθαίρετης τοποθέτησης καραβανιών και αντίσκηνων σε περιοχές που δεν είναι σχεδιασμένοι και που δεν προβλέπονται   για χρήση για κατασκηνώσεις, αλλά και την απομάκρυνση των αυθαίρετων περιφράξεων, κατασκευών που έγιναν κατά καιρούς από κατασκηνωτές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση θα επιχειρηθεί επίσης ο εμπλουτισμός των διαφόρων εκδηλώσεων του Δήμου και η διεξαγωγή τους να γίνεται καθ’ όλη την τουριστική περίοδο Απριλίου δηλαδή μέχρι Νοεμβρίου, αλλά και η ενίσχυση των προσπαθειών για αναβάθμιση των υπηρεσιών ναυαγοσωστών τόσο με την αναβάθμιση εξοπλισμού, την επιμήκυνση της διάρκειας εργοδότησης τους όσο και με επέκταση του ημερήσιου ωρολογίου προγράμματος τους. Αποφασίστηκε τέλος , προστίθεται στην ανακοίνωση η   εξέταση του ενδεχόμενου περαιτέρω προώθησης της περιοχής με κοινές δράσεις, όπως την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου κτλ, η εξέταση δράσεων όσον αφορά ανάπτυξη εξειδικευμένων μορφών τουρισμού, όπως αρχαιολογικό, θρησκευτικό, γαμήλιωντελετών, ποδηλατικό, περιπατητικό, και πολιτιστικό τουρισμό ,αλλά και ενίσχυση πρόσβασης από την Πάφο προς Πόλη Χρυσοχούς, και το Διεθνούς Αερολιμένα Πάφου προς την Π. Χρυσοχούς.Στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας μεταξύ των φορέων, επιβεβαιώθηκε ακόμη μια φορά η έμπρακτη στήριξη της ΕΤΑΠ προς το διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς και η συνέχιση της αγαστής συνεργασίας. Εντός των επόμενων ημερών οι φορείς συμφώνησαν να υπάρξει συνέχεια της συνάντησης για τροχιοδρόμηση συγκεκριμένων δράσεων και πρωτοβουλιών, καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/