Ενώπιον της δικαιοσύνης ιδιοκτήτης σκύλου για την επίθεση σε Γάιδαρο

Απαντητική επιστολή απέστειλε η αστυνομική διεύθυνση Πάφου στον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων


Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη αναφορικά με την επίθεση σκύλου σε γάιδαρο.

Ο κ Περδίκης σύμφωνα με ανακοίνωση είχε αποστείλει επιστολή στον πρώην αστυνομικό διευθυντή Πάφου Χαράλαμπο Φιλλίπου προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο χειρισμού της επίθεσης σκύλου και τον τραυματισμό γαϊδάρου . Ο ιδιοκτήτης μάλιστα του γαϊδάρου κ Παναγιώτης Ανδρέου ανέμενε την καταδίκη του ιδιοκτήτη σκύλου.

Σε απαντητική του επιστολή ο Νίκος Πενταράς Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής, αναφερόμενος στην υπόθεση, είπε πως ύστερα από έρευνα της αστυνομίας διαφάνηκε ότι ο σκύλος που ανήκε σε αλλοδαπό μόνιμο κάτοικο Κύπρου επιτέθηκε εναντίον γαϊδάρου που βρισκόταν σε χωράφι στην παραλιακή περιοχή Γεροσκήπου με αποτέλεσμα να το τραυματίσει στην σιαγώνα. Στην προσπάθεια του ιδιοκτήτη του γαϊδουριού Παναγιώτη Ανδρέου να τον απομακρύνει, ο σκύλος τον δάγκωσε στο χέρι.

Ο γάιδαρος εξετάστηκε από κτηνίατρο του Παφιακού Συνδέσμου Προστασίας Ζώων ο οποίος έκανε συρραφή του τραύματος. Επίσης ο ιδιοκτήτης του γαϊδάρου Παναγιώτης Ανδρέου επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και έτυχε τον Α Βοηθειών.

Σύμφωνα με την επιστολή, ο αλλοδαπός ιδιοκτήτης του σκύλου κλήθηκε στον Κεντρικό Σταθμό όπου ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς.

Η αστυνομία στην απαντητική της επιστολή ανέφερε πως εναντίον του ιδιοκτήτη του σκύλου, σχηματίστηκε ποινικός φάκελος και η υπόθεση καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου με ημερομηνία εκδίκασης της την 3η Ιουλίου του 2013.