Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου

Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου

Με τους συμβούλους μηχανικούς του γραφείου που ετοιμάζει τα έγγραφα για την προκήρυξη του διαγωνισμού για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει το έργο του κατασκηνωτικού χώρου στο Λατσί συναντήθηκε ο Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως.


Ο κ Οδυσσέως , κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει που βρίσκεται το θέμα του κατασκηνωτικού χώρου ανέφερε πως υπάρχουν ενδιαφερόμενοι επενδυτές να αναλάβουν τα έργα αναβάθμισης του κατασκηνωτικού χώρου στο Λατσί. Ο δήμαρχος ανέφερε επίσης πως πρόκειται για ένα έργο που θα βοηθήσει περαιτέρω την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αφού πρόκειται για ένα έργο εναλλακτικού τουρισμού που θα μπορούσε να λειτουργήσει ολόχρονα δεδομένου και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Κύπρο.
Παραδέχτηκε επίσης οι προσπάθειες του Δήμου Πόλεως Χρυσοχούς για την αναβάθμιση και εξωραϊσμό του κατασκηνωτικού χώρου , ο οποίος αποτελούσε και αποτελεί ένα από τα δυνατά σημεία της ευρύτερης περιοχής, συνεχίζονται.

Ο κ Οδυσσέως δήλωσε ότι το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για πιθανούς επενδυτές οι οποίοι εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για το έργο – όπως είπε- παρά τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Όπως είναι γνωστό με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος βρίσκεται σε διαδικασία για προκήρυξη διαγωνισμού για την εξασφάλιση στρατηγικού επενδυτή για την υλοποίηση του master plan που έχει ετοιμαστεί και τη διαχείριση του χώρου από τον στρατηγικό επενδυτή, κάτω από όρους και προϋποθέσεις που θα εξυπηρετούν τα καλώς νοούμενα της περιοχής.

Ο Δήμος κατέληξε ο κ Οδυσσέως κατέβαλε και καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την αναβάθμιση και εξωραϊσμό του κατασκηνωτικού χώρου , αφού ο χώρος αυτός διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής. Εκτίμησε επίσης πως με την αναβάθμιση του κατασκηνωτικού χώρου , αυτός – όπως είπε – μπορεί να συνεχίζει το σημαντικό του ρόλο στα τουριστικά πράγματα της περιοχής.

Η τοπική αρχή εξετάζει επίσης και τις προοπτικές για εξασφάλιση χορηγιών είτε από τα διαρθρωτικά ταμεία, είτε από άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.

ΚΥΠΕ/ΚΠ/